reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Witam o poranku ale tym razem jeszcze bez kawki;-) u nas też wczoraj była burza w nocy padało, a teraz wychodzi słoneczko, ale zimny wiatr brrrrr byłam płacić za przedszkole i wiem, ze to niefajnie zabrzmi, bo niektórzy mają teraz przechlapane ale ja się cieszę z wprowadzenia nowych przepisów dotyczących opłat bo zamiast tak jak zawsze ok280zł zostawiłam u intendentki niecałe 220zł:-) więc jakby nie było 60zł w kieszeni;-)
Donuś ja to bym tak szybko tego sąsiada nie wykreślała, może niech by Ci przynajmniej zrobił w ogródku co trzeba za miskę zupy i dach nad głową, a potem niech go skreślają;-):-D
Majandra owocnego pisania:-)

Anetka, a co sie zmienilo u was w platnosciach? (moze pisalas, a ja nie doczytalam:zawstydzona/y:)

gardlo mnie drapie. mam takie obdarte. zawsze po aerobiku cos mi sie na gardlo rzuca

eee, tam Majandra, jaka klima:-Dzajecia sa na sali gimnastycznej, wiec tylko moje zasapanie moze byc przyczyna:-D:-D

Donuś wprowadzili coś takiego, ze musisz zadeklarować ile godzin dziecko dziennie będzie w przedszkolu. Pierwsze 5 godzin ma za darmo, każda kolejna zadeklarowana godzina kosztuje 2,69, a jeśli przekroczysz liczbęzadeklarowanych to płacisz karne 10zł za każdą godzinę:wściekła/y: ja wpisałam Tuśkę od 8 do 15 więc płacę za 2 godziny dodatkowe. Wcześniej płaciłam ponad 150zł stałej opłaty a teraz tylko za te dodatkowe godziny co na maj wyszło mi trochę ponad 100zł;-) do tego oczywiście dochodzą posiłki i zajęcia dodatkowe:tak:

aaa, to juz wiem. u nas oplata stala wynosi 100zl.za dlugi miesiac, gdy Julitka chodzi niemal codziennie, place ok.230zl

TO sporo. tylko obliczylam, ze ja, gdyby u nas wprowadzili takie zmiany, to bym duzo stracila, bo Julitka jest w .przedszkolu od 7.15 do 16.00, wiec troche dluzej. dlatego troche wspoluczje tym, ktorzy daja dziecko an caly dzien, bo to sie odbije an ich kieszeni

reklama
Witam i ja.

Nuska
małe zjdęcia dlatego, by za duzo nie było widać;-)

Wczoraj u nas ładnie cały dzień świeciło słonko i było duszno, nad ranem dzis przeszedł deszcze i on spowodował mojego lenia,,,,,,,,,,,, bo jak zobaczyłam przez okno co sie dzieje, odwróciłam sie na drugi bok i spalismy dalej........ dzieci w domu:-)

U nas podobnie jak u Donusi.......... opłata stała + wyżywienie.

Wczoraj bylismy w szkle, był dzień otwarty dla przyszłych pierwszoklasistów i moja córcia zachwycona szkołą........ szcxzególnie pracownia komputerową.
Jest nabór do klasy sportowej o specjalności akrobatyki sportowej, ale obawiam sie, że zachwyt tą dziedzina mojej córci by minął po roku - dwuch..... a tu jednak trzebaby było do końca w tej sportowej chodzic, więc będzie w "normlaniej" I jklasie a najwyżej zajęcia dodatkowe będą w miare jej zainteresowań ..................... widziłam że oczka jej się świeciły jak zobaczyła wystepy szkolnej grupy teatralnej.

Musze zacząć robic powoli jej wyprawkę, bo potem to niewydolę, w połowie czerwca będą juz ksiązki do kupienia.

Do góry