reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Dorcia- troche brakuje :-/ ale bedzie gotowy znaczy powinien na 2-3 stycznia .
KasiaMarysia - zrobie francuską buche de noel i zrobie jakis polski im placek co lepiej ? Makowca ? Sernika ? Zeby lubieli :-)
Tyle ludu bo pierwszy raz szwagierka robi wiec nie dość ze cała rodzina od strony mojego meza to jeszcE od jej meza rodzice i jakieś tam ciotki . Masakra a idz nie lubie wigili z ludźmi co nie bardzo znam No trudno , za rok my zrobimy . Prezenty kupiłam w tym roku tylko dla dzieci bo bez przesady , a i tak ich duzo bo moje 3 plus 3 od sióstr meza i 3 od kuzynów meza :-) No i mężusiowi kupiłam i siostrze mojej i rodzicom moim to juz dalam jak byli tydzień temu u mnie .

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA[emoji173]️12/09/2016, 3,9kg
3i49df9hh1q9sbo3.png

reklama
Ja głosuję za sernikiem, bo maku nie lubię :) a ta francuska rolada musi być pyszna.
No ja też wolę taką wigilie z bliskimi tylko a tak to składanie życzeń i łamanie się opłatkiem trwa wieki. Ja mam kuzynkę, która potrafi tak każdemu życzenia pól godz składać. Odkąd wyszła za mąż i wyprowadziła się nad morze to bardzo rzadko przyjeżdża.

To tutaj nie ma takiego zwyczaju życzeń i opłatka i dzięki Bogu , bo jakims obcym składać i gadac .
Tutaj tylko mowia wesołych świat sobie życzą tak jak u nas na nowy rok .

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA[emoji173]️12/09/2016, 3,9kg
3i49df9hh1q9sbo3.png

Hej. My sie właśnie karmimy i idziemy do miasta. Ladnie, słonecznie ale zimno. Moj synek ma dzis jasełka w przedszkolu, jest królem Baltazarem :-) w koncu obejrze jego wystep bo na pasowaniu nie byłam.

U mnie na wigilii tzn u mojej mamy pietro niżej 20 osob. Rodzeństwo mojej mamy z rodzinami i wyjątkowo ciocia z synem bo sama by spedzala wigilie.

Ja robię ten Malinowy obloczek od Dory :-) a na wigilię przypadla mi ryba w pomidorach i ugotowanie ziemniakow wiec nie tak zle :-)

Dora ja sprzatac nie lubie, ale jak czasem dłużej podłóg nie umyje to mnie szlag trafia jak widze brudne hehe.

Amelka już z Nami :-*
ur. 8.11

U nas jak żyła moja Babcia to jeszcze czytalismy fragment pisma świętego, teraz juz tego nie praktykujemy. Ale oplatek jak najbardziej

Amelka już z Nami :-*
ur. 8.11

reklama
U nas się odmawia pacierz i życzenia każdy każdemu i dopiero jedzonko. A i tak jest że te potrawy po kolei są podawane i każdy wszystkiego musi spróbować. A u Moich teściów to wszystko przynoszą na stół żeby od stołu nie odchodzić i co kto chce to je i w jakiej kolejności mu pasuje i jest makaron z kompotem z suszu (BLLLEEE)
Kompot z suszu ok makaron też, ale razem nie do zaakceptowania dla mnie.

Do góry