reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Dzisiaj sukienka dla Marysi :)
Fajnie tak wrócić do czegoś co się bardzo lubilo robić :D

1483003691-aaaaaa.jpeg

Super wyszlo.
Mam to samo z tym wracaniem :-)

Dzien dobry tak w ogole :-)
U mnie nic ciekawego, lenimy sie z Radkiem i Ada :-)

Kasia, to chyba nie za wczesnie na obnizenie sie brzucha. Kwestia indywidualna :-)

3jvz8ribeqwvt6ck.png

reklama
Dzień dobry Laski ;)
MałaMi mi też się wydaje, że odchodzi mi czop, a jeszcze 6 tygodni do porodu, no ale dzisiaj idę na wizytę to zapytam o to gina, chociaż kiedyś mi coś mówił, że czop może dużo wcześniej już odchodzić i że teraz aż tak się na to nie zwraca uwagi, bo teraz można wszystko na usg transvaginalnym sprawdzić w sensie szyjkę, rozwarcie czy coś, ale ja tam nie wiem, a nie chcę przekręcić nic ;p
Kasia2310 z Krakowa jesteś? Uwielbiam Kraków, nawet przeprowadzka nam po głowie chodzi, ale to się wiążę z pewnymi planami odnośnie pracy mojego Mężucha, więc póki co za dużo o tym nie gadamy ;p mnie w sumie to przeraża hehe ;p
Anka_32 ja w tym roku 4 zęby robiłam, bo wcześniej był spokój, a w ciąży dopiero zaczęły mnie boleć i wyjścia nie było ;p teraz dopiero w okolicach kwietnia się wybieram :D
India zobaczę na tą maść, bo mnie już brodawki bolą przy dotyku mocniejszym a co dopiero jak Małego zacznę karmić ;p dzięki za podpowiedz ;)
Życiowa pięknie Ci to wychodzi ;) mnie mama zawsze chciała nauczyć szyć (jest szwaczką), ale ja za szybko się denerwowałam i jakoś nie umiem, za to mój starszy brat, kiedyś jak był mały, może z 10-11 lat miał, dorwał maszynę jak mamy nie było i sobie skarpetki na maszynie zszywał hahaha ;D

Muszę trochę ponarzekać, bo w domu nie mam komu ;p
Już powoli mnie wszytko męczy, tzn cieszę się z ciąży i w ogóle, ale ciągle mnie coś boli, nie mogę nawet bez przerwy ugotować obiadu bo plecy bolą, w nocy nie mogę się wygodnie ułożyć, do tego 4 razy średnio biegam na siusiu. Coraz ciężej mi się oddycha i szybciej się męczę. Mały tak mocno się wypycha, że aż mnie to boli, chociaż to uwielbiam. No i krocze tak mnie boli, że ciężko się przekręcić z boku na bok czy wstać. Wczoraj "ogarniałam" podwozie i nogi i normalnie się wściekłam, bo nawet tego nie mogę normalnie zrobić. Wrrrrr
Dobra już skończyłam narzekać ;p

Lecę sprzątnąć kuchnię, wstawić pranie i prasowanko mnie czeka ;)

Miłego dzionka :D

Czesc deiewczyki :-)
Śliczna sukienka życiowa , ja tez szyje mi lubie ale są to raczej mniejsze rzeczy i przeróbki .
Do mnie teściowa przyjechał , na cały dzien o tak se bez zapowiedzi :-) bedzie robić obiad , moj tata i mąż remontują dalej .....
Dziewczyny te co urodziły mniej więcej jak ja , jakie macie plany co do pracy i na kiedy myślicie wracac ?jak ile dzieci beda mieć ? Do kiedy macie maciezynski ? ..

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA[emoji173]️12/09/2016, 3,9kg
3i49df9hh1q9sbo3.png

Nuska, doskonale Cie rozumiemy :-) droga przez meke przeplatana uroczymi myslami :-)

Ola, ja macierzynskiego rok wzielam,.do pracy wracam najpewniej w polowie listopada

3jvz8ribeqwvt6ck.png

A ja nie mam gdzie wrócić o!
Nie przedluzyli mi umowy... Tak więc do października na macierzyńskim jestem a później Kuroń [emoji14]
Może cos wymyślę... nie wiem... póki co skupiam sie na małym...

India ja jakoś w ogóle nie pomyślałam o tym,że to już może się brzuch obniżyć ale w sumie to nie widzę po nim żeby się zmienił jakoś.
Nuśka ja mieszkam w Krakowie od 6 lat już a tak to jestem z Rzeszowa :) Też uwielbiam to miasto,nie chciałabym się nigdy chyba przeprowadzać :) To nie wiem czy trzymać kciuki żebyśmy sąsiadkami zostały?:p
Życiowa super rzeczy szyjesz :)

India no tak, większość nas to przechodziła, przechodzi czy za chwilę będzie przechodzić hahahaha ;D
Życiowa mi się umowa kończy we wrześniu i też nie mam pewności czy przedłużą, ale nie martwię się tym aż tak, teraz najważniejszy Maluch :D a pracę zawsze można znaleźć jeśli się chce, chociaż nie powiem bo swoją pracę lubię i chętnie bym wróciła ;)
Kasia2310 możesz trzymać kciuki, chociaż ja opcję przeprowadzki biorę pod uwagę najszybciej za rok, oprócz Krakowa są jeszcze 2 inne miejscowości które mój bierze pod uwagę, a ja bym jednak Kraków wolała, chociaż wiadomo wszędzie pojadę za mężem ;p

Uff kuchnia ogarnięta, teraz hmm lecę ogarnę łazienkę i pranie wstawię ;)

Cześć dziewczynki :)
Życiowa sukienka super. U mnie babcia jest krawcową i jak byłam mała to super sukieneczki mi szyła. Moja mama też się nauczyła szyć. Ja tylko jakoś nie, chociaż jakieś tam ogólne pojęcie mam z obserwacji ,że tak powiem. Jakiegoś miśka i fartuszek pamiętam z babcią szyłam. Poza tym na drutach parę szalików i wianek na drzwi zrobiłam. Haftować nie znoszę i to szydełko też mnie pokonało to trzeba mega cierpliwym być.
Tak sobie myślę, że może babcia albo mama uszyją mi jakąś pościel dla maluszka jak przyjdzie pora ;)

Nuśka narzekaj sobie a kto ci broni, a czasem dobrze z siebie wyrzucić.

Anka współczuje akcji z zębem
Ja czuję, że mam kamień :/ Mam niestety tendencje do odkładania się a teraz nie mogę za długo szczotkować zębów bo mi nie dobrze.

Ola a dużo jeszcze zostało do zrobienia z tym remontem?
Ja mam za dużo czasu i wymyśliłam, że jakby tak remont kuchni zrobić to bym przy okazji kawałek ścianki wyburzyła, żeby ją na przedpokój otworzyć. Do salonu też bym ściankę wyburzyła, ale tej nie mogę bo tam kanały kominowe są ;) Póki co mój mąż zgadza się na wymianę podłogi w kuchni i przedpokoju,bo stare panele są. Jakbym mu powiedziała o moim pomyśle to by chyba padł...

reklama
A ja dostałam okres. Boli tak jak nigdy :-[[emoji20] i cieknie... kurde juz zapomniałam jak to jest.

Pytałam tez polozna o te kupki malej bo nadal co pieluszka to jest kupa i powiedziała że być może załapała jakiegoś wirusa i na razie nie panikować dopóki wyglądają normalnie. Mam dac probiotyk, a jakby mnie cos w wyglądzie zaniepokoilo to do lekarza. Jest szansa że organizm sam sobie poradzi.

Amelka już z Nami :-*
ur. 8.11

Do góry