reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
No ja nigdy publicznie nie karmilam. Nie bylabym w stanie. Radek byl i na naturalnym i modyfikowanym. Jak gdzies jechalismy bralismy termos, butelke i bebiko :-)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Ola ale jak będziesz miala okazję to karm to samo zdrowie ja bym tam gdzieś miala te baby co plotkuja a zawsze możesz odciągnąć przecież

Kasiu Marysiu ja bym wolala chyba naturalne bo w tym zelazie to często zelaza malo jest z apteki

ja karmiłam Marysie prawie rok... koło 11 miesiąca sama zaczęła zmniejszać ilość karmienia. .. ale pół roku walczyła żeby karmić naturalnie bo mała dostawała butelkę w inkubarorze i za cholerę cycka nie chciała[emoji14]długo karmiłam z nakładkami bo na samą pierś miała odruch wymiotny. a na wyjścia tak jak India miałam butle dla niej. ewentualnie jak zapraszali nas znajomi to zawsze miałam przygotowany pokój gdzie mogłam ją nakarmić. ale cyckow nie wywalalam na widok publiczny ;)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Ola ale jak będziesz miala okazję to karm to samo zdrowie ja bym tam gdzieś miala te baby co plotkuja a zawsze możesz odciągnąć przecież

Kasiu Marysiu ja bym wolala chyba naturalne bo w tym zelazie to często zelaza malo jest z apteki

I podobno szybciej się schudnie jak się karmi :)

Mi w warzywach mało się przyswaja, wątróbki nie dotknę nawet widelcem i muszę się ratować tabletkami. A doktorka powiedziała, że w połowie ciąży może drastycznie spadać.

KasiaMarysia wołowiny więcej jedz bo też jest bogata w żelazo. .. szkoda ze z warzyw nie przyswajasz dobrze...a może sposób przygotowania zmień? bo to jak witaminy się przyswajaja w dużej mierze zależy od sposobu w jaki się je przyrządza. .. np gotowana marchewka ma dużo Wit ale tylko jeśli dodamy podczas gotowania trochę tłuszczy roślinnego inaczej nic się nie wchłonie do organizmu.

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Życiowa ma rację , sposób przyrządzania ma duże znaczenie. Tak samo jest z pomidorem w salatce. Powinno się do sałatki dodawać oliwy bo wtedy wydziela.wiecej witamin. Albo na przykład w połączeniu z ogórkiem zielonym witaminy się niweluja.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Warzywa te co się da to jem surowe np pietruszkę na kanapkę, pomidorka, sałatę , nawet marchew jem tartą , jaja mogę 2 w tygodniu, ogólnie za mięsem nie przepadam. W witaminach dla 2 trym mam żelazo, ale brałam pół zalecanej dawki, teraz już muszę brać całą.

reklama
Aniu kochana pisz co i jak. Ja czuje się tak samo od ponad pół roku już. Rozumiem co czujesz i wszystkie dziewczyny starające się dłużej. Też po wystąpieniu @ mam wrażenie, że już dłużej nie wytrzymam, że postradam zmysły. Z tydzień czasu mam stan depresyjny prawie. Był taki moment, że zastanawiałam się czy do psychologa jakiegoś nie iść.
Teraz to czekanie też jest stresujące. Dobrze ze teraz ten weekend majowy i wolne.

Do góry