reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
Ja placilam akurat. Dostałam płytę itp. Chodzi o to ze te trzy usg są obowiązkowe tak czy siak. Dlatego na nfz niby przysługują 3 x usg.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Może tak powiem. Nie każdy lekarz ma uprawnienia do robienia badań genetycznych. U nas w mieście tylko jeden typ to robi. Takie standardowe usg w pierwszym drugim i trzecim trymestrze ciąży robi każdy lekarz i ma taki obowiązek. Nie może powiedzieć nie zrobię.

Tak ale u mojej lekarki bo chciałam płytę z badań. Najpierw byłam na standardowej wizycie a później na dodatkowej żeby małego nagrać.

Ale jestem zła kurde. Zgubił się paszport mojego a byliśmy dziś nowy dowód mu załatwić do ślubu żeby zdążyli wyrobić ale żeby w urzędzie wszystko dopiąć potrzebny jest chociaż paszport a kur!@##%%# mać cholera wie gdzie ten go posial. Zaraz sie zagotuje. Przetrzepalam całą chałupę i nie ma. A babka w urzędzie też nas wprowadziła w błąd jak byliśmy bo mówiła ze wystarczy zaświadczenie z urzędu że złożone jest o nowy dowód. Zaraz zacznę ryczeć [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]

:) u nas na nfz wysylaja laski gdzie indziej prywatnie bo sprzet szajs i lekarze mowia ze nie zobacza nic
a drugie to ze jak mowisz nie kazdy ma uprawnienia
no to jeszcze mnie czeka w 30 tyg to i pozniej juz normalne usg nie?
a pod koniec ciazy sie chodzi czesciej to prawda czy nie?
ja film sobie nagram :)

Czarnuszka no w jg jest paranoja w US c niestety...

Ola u nas na nfz mają bardzo dobry sprzęt. 4d i wszystko.
Ja mam na każdej wizycie usg. No około 30 tygodnia robią pomiarowe, przepływy , łożysko wody masa dzidziusia itp. Ja miałam 31 tydzień i później co 3 tygodnie a teraz już co tydzień mam wizyty. Normalna plus ktg do końca ciazy. Ktg chyba nawet dwa razy w tygodniu. A po terminie co drugi dzień ale mam nadzieje ze mnie to ominie :)

reklama
Ale Ty film nagrywalas tak?
U nas nawet lekarzy dobrych nie ma jakbym miala chodzić na nfz
Z reszta i tak się przeprowadzamy jak wrócimy z wakacji to i tak musiałbym zmienić a juz we Wrocławiu zaczęłam i jestem zadowolona i wszystko mam na miejscu tam zostane ale później co tydzień po 150 zl heh trochę kasy pójdzie bo ja za wizytę standardowa 150 .
A zdjec 4 d nie bdde chyba robic bo lekarz mi przełącza na wizytach i drukuje zdj :)
Chyba ze na płytkę no i ten filmik bym chciała bo fajna pamiątka:)
A na ktg to lekarz kieruje tak?

Do góry