reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

India ale już wstawala tak?

ogólnie ja leżałam cala noc na sali pooperacyjnej wiec nie było opcji żeby tam byly dzieci jeszcze. leżałam tam z dziewczyną która miała planowane cc. chwilę po mnie.
jej syna przywieźli od razu po przewiezieniu na salę na poloznictwie. ale już mogła wstawać. pionizacja była na pooperacyjnej ileś tam godzin po cc. ona nie wyraziła zgody bo ją bolało ale później juz nikt na poloznictwie jej nie pytał czy chce czy nie musiała się dzieckiem zająć. ..
pamiętam jak jej zazdroscilam bo ja co najwyżej mogłam przez szybę na Marysie popatrzeć :( a gdzie do sali ją wziąć. .. i co otwierały się drzwi to się zrywalam z nadzieją ze mi małą przywieźli. .. teraz chciałabym żeby mi małego przystawili i najlepiej dali mało znieczulenia żeby szybko puscilo i żebym mogła szybko wstać[emoji14]i się nim zająć :D

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom
Wiesz co, nawet nie wiem, bo ja juz mialam Radka- emocje i te sprawy, nie zwracalam tak uwagi, tym bardziej, ze dziewczyna sie do nas ani razu nie odezwala. Ale mozliwe, ze po pionizacji juz ja przywiezli, bo nie pamietam aby sie nad nia znecali

Adrianka [emoji173] 36 tc
TP 12.10

reklama
Tak:) ale musialam. Pionozacja dzis byla.

Ps. Porod sn przez 6 h sie meczylam.

[emoji173]Madzia om 39 tydzień[emoji177]
Powiem Ci, ze 6h to nie dlugo, ale swoje wycierpialas.
U mnie od regularnych bolesnych skurczow do narodzin minelo ponad 14 godz. i tez o cc sie modlilam. Dobrze, ze Cie dluzej nie meczyli ;-)

Adrianka [emoji173] 36 tc
TP 12.10

Kochane moje 6h od oxy, a skurcze przed mialam od 7 rano czyli 10. Ale po oxy to byl hardcore :)

Zaraz Wam wstawie opis mojego porodu.

Calkiem glowy nie podnosilam, tyle zeby malej dac cyca.

Mala dziekuje,[emoji9]

07.09 odeszłymi wody o 24.30. W szpitalu, bo badaniu recznym przez polozna wynikalo ze szyjka twarda 1cm na opuszek rozwrcie. Dostalam zastrzyk rozkurczajacy.

O 8 badala mnie inna polozna i sytuacja rozwarcie na 1-2 palce. Ktg wykazalo skurcze 40-50%. Wbila mi wenfoln.

11 podlaczyli mi oxy i dostalam czopek do odbytu rozkurczowy. Przyjechala mama, dala pieniazki poloznej chociaz i tak bez nich byla bardzo mila i wyromumiala. Mialam gaz, probowalam spac miedzy skurczami. Rozwarcie bardzo wolno postepowalo. Dostalam zastrzyk rozkurczowy.

Przyszedl lekarz, okazalo sie ze to pediatra, a ja w amoku prosilam go o ciecie.

Ok 14 weszlam do wanny z hydromasazem zeby zlagodzic bol kregosłup. Na mnie to nie dzialalo. Kolejny zastrzyk rozkurczowy.
Poskakalam na pilce chwie. Przyszedl gin, polozylam sie , zbadal mnie. To byla 16. Z boli wylam do ksiezyca od ok 14.40

Stanelo na tym ze szyjka twarda rozwarcie 8cm. Doktork kazal mi stac, kleczec i tak robilam. Znow blagam o cc. O 16.40 badanie i glowka zle wchodzi w kanal rodny i cofa przy skurczu Tniemy. O 17 przyszedl anastezjolog i poszlam na sale operacyjna. O 17.15 byla Madzia.

W moim szpitalu nawet przed pionizacja i bez męża dostaje się malucha od razu. Robią mu gniazdo w łóżku u kobity tak żeby dało rade go nakarmić i wsio.

Kasiu dzielna kobieta z Ciebie. Szkoda, że się tyle meczylas ale masz to już za sobą i jest z Tobą Twoja córka :*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Kulcia serio? a jak taki maluch napelni pieluche to jak go przewinac nie podnosząc głowy. .. kurde...
ciekawe jak to jest w jg :D
nie powiem bo ja bym chciała jak najszybciej moc wstać i zajmować się dzieckiem... dlatego zazdroszczę porodu sn bo jest się bardziej samodzielnym od razu :)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry