reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Ola ale przy sn dają mniej tego znieczulenia. a jak od razu oxy podali to zupełnie bez sensu. ..

w ogóle te porody niektóre to masakra jakaś[emoji14]
India ja też zaczęłam wątpić czy pamiętam co mnie czeka :) tyle czasu minęło. ..

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To ja nie wiem to nie mogłaś sobie dorzucić więcej , w momecie jak jest bol ?

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA [emoji1407][emoji166][emoji195][emoji173]️
Termin porodu 5/09/2016
41tc

U nas z tymi znieczuleniami to jeszcze jestesmy sto lat za murzynami!
U mnie chyba najblizej w poznaniu daja bo nie wiem czy juz jest w zielonej gorze!
Ja rodzilam sn od 12.15 w nocy a po 6 rano mialam juz pelne rozwarcie i skurcze parte i dwie godz probowalam i maly zaczal zle wchodzic w kanal rodny i cc

KulCia No tak , to jest ZZO , rurka do kręgosłupa i obok po twojej prawej masz tą cała maszynę i masz przycisk jak tylko zaczynasz cos czuć to przyciskasz , i wysyłasz nowa dawkę . To jak jest w Polsce to samo ZZO , i dokładnie kulCia tak sie to nazywa po francuski : peridural ! Tłumaczenie na polski to zewnatrzoponowe , wiec mówimy o tym samym .

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA [emoji1407][emoji166][emoji195][emoji173]️
Termin porodu 5/09/2016
41tc

No to ja myślałam o czymś innym ;) nie znam się :D

Ej wiecie co znalazłam w końcu pampersy które mi odpowiadają. Może nie mnie a Igiemu haha babydream!

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

U nas Ola nie dają Ci dostępu i możliwości dopuszczania sobie znieczulenia. Zostawiają rurkę w razie gdybyś potrzebowała kolejnej dawki, ale raczej kończą na jednej dawce o ile masz szczęście, ze ktoś Ci to znieczulenie w ogóle da. Mi dali oxy po znieczuleniu, bo widzieli, że akcja słabnie, a widocznie chcieli się mnie już pozbyć z porodówki.
Kurde - w co my się znowu wpakowałyśmy :D

U Was się rodzi po ludzku, a u nas walczą o 1/3 tego co jest u Was i tą 1/3 nazywają rodzeniem po ludzku. Takie mam wrażenie....

Byłam u diabetolog, wyniki hemoglobiny glikowanej wyszły za niskie ( to badanie obrazuje podobno ostatnich 6 tygodni) - mam jeść 2 śniadania, obiad, podwieczorek i 2 kolacje. Super....
Od przyszłego tygodnia mam chodzić co tydzień na KTG - i tutaj pytanie do Was - czy na KTG potrzeb ne mi skierowanie??? Bo mi nie dała i powiedziała, że mam je robić w szpitalu, w którym chcę rodzić.
No i gdybym zdecydowała się na tamten szpital to mam przyjechać do nich w terminie, bo oni cukrzyc nie "przenaszają" - jeśli takie słowo w ogóle istnieje.....
Jutro wizyta u gina.

reklama
India ja ktg nie mialam:/ ale chyba powinien Ci dac skierowanie.

U mni zzo nie ma, prosilam o to znieczulenie. Kurna jak mnie boli krocze i kregosłup, blizna ciagnie. Dostalam 1 tabletke paracetamolu. Jak tu zyc??

Ssak
1473344566248.jpg

[emoji173]Madzia om 39 tydzień[emoji177]

Załączniki

• 1473344566248.jpg
    1473344566248.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 212
Do góry