reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Jedna z moich znajomych nauczyła się bez problemu wiązania chusty z instrukcji do niej dołączonej i jest z tej chusty bardzo zadowolona. Ja też chyba się na chustę zdecyduję. Ostatnio mój mąż zobaczył właśnie u tej znajomej pierwszy raz dzidziusia w chuście i też się zachwycił, i stwierdził, że on też coś takiego chce i będzie nosił dziecko :)
A tak z innej beczki - kiedyś będąc gdzieś wysoko w Tatrach spotkałam tatusia łażącego po górach z maleńkim dzieckiem, w chuście właśnie :)

To były Rysy, w drodze do schroniska po słowackiej stronie:-):-):-):-):-):-) Pan sobie wchodził wysoko w górach z małym dzieckiem, którego nawet nie było widać w tej chuście.

co do pieluch to mi koleżanki mówiły że pampersy pampersa uczulaja a np. huggisy i beella są ok - spróbujemy zobaczymy;) Co do kupowania rzeczy to uważam tak samo jak sonia, najlepiej kupować co chwilke coś fajnego bo potem to nie zawsze można kupić fajne rzeczy.

W pampersach uczula wkład aloesowy, kiedyś go nie było, wprowadzili jakiś czas temu, ale nie uczula wszystkie dzieci tylko te wrażliwsze bądź alergiczne a nie każde dziecko jest alergikiem.
Zresztą jest teraz tyle pieluch na rynku, ze mozna wypróbować to co komu pasuje.
Z tego co wiem to huggiesy newborny są mniejsze od pampersów i przy urodzeniu są lepsze pod tym kątem na przykład.

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny, nie kłóćcie się, bo się robi niefajnie na forum
każda z nas wyraża tylko swoją opinię, nikt nikomu nic nie narzuca ani w kupowaniu czegokolwiek ani w wychowaniu dzieci
a opinię innych fajnie poznać, bo przeca po to między innymi jest to nasze forum :)
także dawać łapki na zgodę i nie dąsać na siebie :)

clauditka fajne te kocyki, widzialam juz kilka roznych opcji do wyboru do koloru.
I tak sobie mysle ze fajnie by bylo zasugerowac cos takiego komus z rodzinki juz po porodzie,niech sie domysla ze do dziecka nie przychodzi sie z pustymi rekami:-p

a dziewczyny co myślicie nad takim kocykiem kocyk koc kocyki z super mięciutkiego materiału (1248003084) - Aukcje internetowe Allegro
myśle że to będzie bardzo fajna pamiątka dla maluszka,bo można wpisać imię i dzień narodzin , wage i wogóle co sobie zażyczymy, ale widziałam kiedys ciutkie ładniejsze, mam nadzieje że w lutym będą , bo mam ochote na taki zakup:-)

dardzo fajna pamiatka

ja takie cos kupilam Oli z data urodzenia, godizna, waga i wzrost, wisi u niej w pokoju, zostanei jako pamiatka, teraz tez mam zamiar to zrobic

baby tile.jpg

hey dziewczyny, wlasnie kupilismy z chrisem wozek, Firma iCandy model peach :-) musimy tylko wybrac kolor ...chyba czarno siwy wezniemy bo wygladal najladniej. Naprawde super wozek, lekki , latwo sie prowadzi, w spacerowej wersji dziecko moze siedziec zwrocone do ciebie albo mozna odwrocic.

Wklejam wszystkie kolorki....choc my mamy miec chlopca , czerwony odpada :-D

Załączniki

• icandy black.jpg
    icandy black.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 45
  • iCandy black1.jpg
    iCandy black1.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 32
  • iCandy blue.jpg
    iCandy blue.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 37
  • iCandy red.jpg
    iCandy red.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 33
  • peach-pushchair-montage.jpg
    peach-pushchair-montage.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 38
Polis jakos nie widze chrisa z czerwonym wozkiem :-) wg niego czarny z siwym wyglada Posh ;-)w sumie zdjecia nie oddaja tego jak one w rzeczywistosci wygladaja. Przyznam ze wozek jest lekki i bardzo latwo sie nim manewruje. My jestesmy bardzo zadowoleni;-)
Mozna obejrzec video ktore pokazuje jakie sa mozliwosci wozka
iCandy UK - Video tutorials of iCandy award winning pushchairs and strollers

peach stroller lub peach carrycot to samo video

reklama
Do góry