reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Kołyski są urocze i bardzo mi się podobają, ale jednak uważam je za mało funkcjonalne - jest to zakup na jakieś 2 miesiące, bo potem dziecku jest za ciasno.
Ja na wyjazdach do rodziny używałam gondoli wózka jako miejsca do spania, a w domu to zawsze w łóżeczku. Wg mnie nie ma co przyzwyczajać dziecka do kołysania, bo potem, jak wyrośnie z kołyski, można sobie nie poradzić.

reklama
ja też jestem za łóżeczkiem, chyba że ktos ma dużo pieniążków i nie liczy ich, to wtedy można zaszaleć, bo są słodkie :))
i co do bujania, to ja swojego małego nie uczyłam tego procederu, bo potem bym miała urwanie głowy, a tak uspokajał się jak go przytuliłam, pogłaskałam, zaśpiewałam... z małą zamierzam podobnie

Ja tez uważam ze kołyska to niepotrzebny wydatek...za te pieniążki wolałabym łóżeczko turystyczne...
Słodkie falbanki to nie moj styl ale oczywiscie szanuje ze komus sie podobaja :-)
Za kolo 8 miesiaca zycia dziecka kupie łóżeczko turystyczne, uwazam ze jest niezastąpione jak dziecko uczy sie wstawac....nie trzaska tak główka po szczebelkach, mozna je szybko poskaładac i zabrac ze soba na wyjazd...Ja byłam zadowolona z tego zakupu...:-)

Macie rację, ze kołyska to taki malutki kaprys i dla tych którzy moga sobie na to pozwolić, ja jestem tylko wyjatkiem, bo mam kołyskę w zestawie do wózka i z tego faktu bardzo się cieszę :-)
Ale prawda tez jest taka, ze jak się kupuje rzeczy markowe, znanych firm, to potem za połowę, a czasem nawet więcej mozna taka kołyskę np. Kolcraft sprzedać.

Ja w końcu zdecydowałam się na kolor ścian w pokoju dla dziecka i nie będzie ani pistacjowego, ani błękitnego lecz ciepły, bezowy :-) ale chyba wykładzinę połozymy jakaś bardziej wyrazista, MOZE.. ;-)
Sama się do siebie uśmiecham, bo czułam, ze skończę na jakimś klasycznym wnętrzu eh
Z naklejek tez zrezygnowałam :-p jedynie z Peticado będę zamawiała dekoracje, co myślicie? nie będzie nudy :-)?

ja dziś zaszalałam z ciuchami. kupiłam dwa mega kartony używanych ciuchów firmowych za 120zł , zwyczajnych ciuchów 45szt za 20 zł i zestaw pościeli z baldachimem i ochraniaczami (błękitna w białe łabędzie ) za 15 zł :-) mój M to chodzi i się krzywi że po co tyle ciuchów .musiałam mu obiecać że więcej już nie kupuje :zawstydzona/y::-p Do końca listopada uspokajam się z zakupami :-D

Super widok takich małych ciuszków:happy:

Macie racje Dziewczynki, ja przemyślałam i uznałam że to chyba niepotrzebny mebel w naszym wypadku, jak juz wspomnialam mamy blisko do sypialni, klasc mala bede w lozeczku ;)
Delfin swietna okazja! a mezowi przelicz ile zaplacilas za sztuke, a nastepnie wyslij go do sklepu gdzie czasem za body trzeba zaplacic 20 - 30zl ;) ja spaceruje czesto po okolicznych ciucholandach i wynajduje okazje, potem jak wchodze do sklepu typu smyk albo 5 - 10 - 15 to ciezko bylo by mi kupic tam cos bez wyrzutow sumienia, troche skapa sie zrobilam hehehe :)

Delfin - to dzisiaj zaszalałaś, ale jak jest okazja kupić coś w dobrej cenie to czemu nie skorzystać tym bardziej że te wszystkie malutkie rzeczy są naprawdę słodziutkie. Mi dziś też udało się wylicytować 3 bluzeczki z krótkim rękawkiem, 3 z długim i 3 pary spodenek za całe 11 zł z przesyłką :-)

Ja kupuje moses basket, lozeczko bedziemy miec w pokoiku dziecka a koszyk w naszej sypialni :-) z takim koszykiem mozna sie przemieszczac po domku
Zastanawiam sie nad tymi

Załączniki

• moses basket.jpg
    moses basket.jpg
    39,8 KB · Wyświetleń: 51
  • moses basket 2.jpg
    moses basket 2.jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 34
  • moses basket JL.jpg
    moses basket JL.jpg
    35,7 KB · Wyświetleń: 40
Sunshine pierwszy pierwszy ! o wiele bardziej mi się podoba i kolorystyka jest uniwersalna, gdyby w przyszłości pojawiła się siostrzyczka dla Twojego synka :-D

reklama
Do góry