reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

reklama
A ja mam pytanie odnośnie materaca do łóżeczka - jakie kupujecie, niektóre z was mają pewnie jakieś większe doświadczenie w praktyce?
Bo zastanawiam sie nad gryką-pianka-kokosem albo nad kokosem-pianką ze sprężynami, może coś innego zasugerujecie?

witajcie mamuski w sloneczna zimowa niedziele-u mnie jest cudnie.bajecznie:tak:

mam do was pytanko....mianowicie o jakich przewijakach myslicie?czy takich na lozeczko?czy w formie komody?czy moze cos innego?jaka wybieracie alternatywe?bo ja ma sporo dylematow w tym temacie:szok: ii wciaz nie wiem na jaka wanienke sie zdecydowac:baffled: napiszcie o swoich pomyslach;-)

Ewela położna nam polecała, by materac miał grykę, gdyż takie są najzdrowsze dla dzieciaczków więc kupiłam dla swoich synków kokos-pinka-gryka.

Madziadk my kupiliśmy przewijak na łóżeczko, któremu montuje się bolce od spodu, by było stabilne

a co sadzicie o wanience z ikei...........ona ma bardzo duzo pozytywnych opini w necie:tak: i co myslicie o takim przewijaku tzn w tym stylu....nie zajmuje duzo miejsca ma dodatkowe miejsce na rzeczy a wiemy przeciez ze dzidzia duzo przestrzenie potrzebuje na wszystkie ubranka pieluszki kosmetyki zabawki itd.... Śliczny drewniany przewijak-POLECAM (1349166863) - Aukcje internetowe Allegro

madziadk ja uważam, że to niezbyt praktyczne i lepiej kupić przewijak na łóżeczko bo i tak nie będziesz z niego zbyt długo korzystać bo Maleństwo szybko rosnie i zdobywa nowe umiejetności a jak nauczy sie samo siadać to strach na przewijaku zostawiac choćby na chwilke bo nigdy nie wiadomo co może sie zdażyć... ja bym sugerowała kupić fajną pojemną komode na ciuszki i akcesorja a przewijak to tylko taki by na poczatku służyl bo szkoda pieniedzy na cos co tak naprawde szybko stanie sie bezuzyteczne a mozesz mi wierzyć, ze jak dzidziuś zacznie sie podnosić to na przewijaku nie zechce w ogóle leżeć. Ja mialam z moja pierwszą córeczka przewijak na łóżeczko i używałam go 3 miesiące, późneij mała tak sie kręciła, że bałam sie że wyskoczy i zdemontowałam przewijak... najbezpieczniej było mi przebierać mała na naszym łóżku... kladłam recznik na nasza kape i na recznik malutką i tam ona mogła wierzgać nóżkami ile wlezie i turlać sie z boku na bok i wiedzialam, że jest bezpieczna, wiec mysle, że taki przewijak sprawdzi sie do 6 miesiecy może do 8 jak dzieciaczek bardzo spokojny bo jak zywiołowy to i krócej niż pół roku... ale oczywiście decyzja nalezy do Ciebie :)

My mamy przewijak na łóżeczko, materac gryka-pianka-kokos, wanienkę profilowaną, ale nie ondę.
A co do przewijaka z aukcji: też uważam, że mało praktyczny - pomijam już to, co napisała maran-atha, bo ja niedoświadczona jestem, ale mnie na przykład od razu "odrzucają" takie otwarte półki, na których wszystko się kurzy. A my dodatkowo mamy psiaka, który by tam z rozkoszą zaglądał ;-)

ja mam materac kokos-pianka, wanienkę zwykłą, a przewijak na łóżeczko, chociażby z tego powodu, że mam mało miejsca na inny, a tak wykorzystałam powierzchnię

reklama
My mamy materac pianka-kokos-gryka.
Przewijak taki na łóżeczko tylko wymiar niestandardowy bo o 10 cm dłuższy. Używamy go cały czas.
Oczywiście ostatnio mały z niego spadł (do łóżeczka) no ale teraz już się nauczył, że ma leżeć bo inaczej spadnie ;)
Wanienkę mamy taką zwykłą na stojaku. Nie znam firmy. Korzystaliśmy z niej tylko pół roku. Wygodniej nam było w dużej wannie.

Do góry