reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

dziewczyny ratujcie!!! co wy jecie jak nie jecie nabiału?ja juz powoli wariuję od kurczaka z marchewka lub burakami.2 dni temu zjadlam kilka płatków śniadaniowych i na uszach małej pojawiły sie grube żółte purchle...dziś przy okazji szczepienia zapytałam się o te zmiany-okazało się ze są alergiczne. ja już naprawde nie mam pomysłów co jeśc,ciągle chodzę głodna i zła a do tego zaczyna mi byc poprostu słabo.wydaje mi się że przez to mleko jest mało wartościowe bo mała się nie najada, nie dośc że je max co 2h (przewwaznie jest to 1,5) to ostatnio juz dwa razy zdarzylo sie że wyssała wszystko:-( drze się wtedy niesamowicie (chyba gorzej niz przy szczepieniu;-))

reklama
Beti - wafle ryzowe, platki owsiane (gotowane) z jablkiem, banany, jablka, gruszki (ale ostroznie), wspomniane buraki, marchew, indyk, kurczak, ziemniaki - mozna zrobic kluski, kopytka, pure. Kupilam tez mleko owsiane i jest wspaniale. Mozna z niego zrobic nalesniki! Jaja - najlepiej, jesli masz jakies sprawdzone zrodlo, makaron, ryz. Mozesz poprobowac troche z warzywami - moze brokuly? Wolowiny troche sie boje jesc, wieprzowiny nie jadam w ogole, baranina mi cuchnie... Jak mi cos jeszcze przyjdzie do glowy - napisze.

Macy dzięki. dla mnie najgorsze jest zycie bez jogurtów ,serków i sałatek z majonezem. a jesz moze pomidory,ogorki,sałatę?

dziewczyny ratujcie!!! co wy jecie jak nie jecie nabiału?ja juz powoli wariuję od kurczaka z marchewka lub burakami.2 dni temu zjadlam kilka płatków śniadaniowych i na uszach małej pojawiły sie grube żółte purchle...dziś przy okazji szczepienia zapytałam się o te zmiany-okazało się ze są alergiczne. ja już naprawde nie mam pomysłów co jeśc,ciągle chodzę głodna i zła a do tego zaczyna mi byc poprostu słabo.wydaje mi się że przez to mleko jest mało wartościowe bo mała się nie najada, nie dośc że je max co 2h (przewwaznie jest to 1,5) to ostatnio juz dwa razy zdarzylo sie że wyssała wszystko:-( drze się wtedy niesamowicie (chyba gorzej niz przy szczepieniu;-))

ja moge zarzucic przepis na ciastka bezmleczne, jakby ktoras ssalo na slodkie tak jak mnie... ;-)

kostka margaryny (rozpuscic)
1szkl cukru
niepelne 3 szkl maki
2 zoltka
1 cukier waniliowy

wymieszac, porobic kulki, rozplaszczyc lekko i do pieca..

bon apetit, mamuski :-)

Beti, opcjonalnie mozna sobie zmielic miesko i zrobic jakies pulpeciki...
a co powiecie o frytkach? probowala ktoras?

Macy dzięki. dla mnie najgorsze jest zycie bez jogurtów ,serków i sałatek z majonezem. a jesz moze pomidory,ogorki,sałatę?
Majonez? A dlaczego? To przecież olej + żółtka i musztarda. Na pomidory trzeba uważać, ale spróbuj. Ogórek - nie wiem. A sałatę o tej porze roku sobie podaruj, bo to tak jakbyś usta przytknęła do rury wydechowej.:eek:
Beti, opcjonalnie mozna sobie zmielic miesko i zrobic jakies pulpeciki...
a co powiecie o frytkach? probowala ktoras?
O, no właśnie. Pulpeciki w białym sosie z makaronem! Frytek próbowałam - takie z piekarnika. Ale tylko kilka. I krokiety ziemniaczane przecież można zrobić.

Dziewczyny, macie jakiś patent na odciąganie laktatorem ręcznym? Czekam na elektryczny, ale na środę muszę odciągnąć przynajmniej jedną butelkę, bo mam troche załatwiania, a na razie idzie mi to ślimaczym tempem na zasadzie 3 ruchy na lewej piersi, 3 na prawej, bo po 3 ruchach nic się już nie wyciąga :-(

Dziewczyny, macie jakiś patent na odciąganie laktatorem ręcznym? Czekam na elektryczny, ale na środę muszę odciągnąć przynajmniej jedną butelkę, bo mam troche załatwiania, a na razie idzie mi to ślimaczym tempem na zasadzie 3 ruchy na lewej piersi, 3 na prawej, bo po 3 ruchach nic się już nie wyciąga :-(
ja teraz odciagałam ale w sumie nie wiem jak doradzić :sorry:
ja trzymam zawsze ciut mocniej pierś bo jak delikatnie ścisnę w dłoni i docisnę do tułowia to bardziej leci ;-)
mocno ściskam ten balonik przykładam też mocniej odciągacz do piersi i pomału puszczam balonik i jakoś leci :tak:

ja innego nie kupuję :no: jakoś się boję że elektryczny mi za mocno pociągnie a tu sobie siłę reguluję :sorry:

Agagsm ja właśnie mam karmienia piersią za sobą i chyba na razie nie będę odciągać bo mały ładnie ssie a nic nie boli zaczerwienienie mniejsze ranka ładnie sie zagoiła białe z rana było ale ciągle smaruje i jakoś się odważyłam :zawstydzona/y:i nic a nic nie bolało :-) kurcze mam nadzieje że tak już zostanie:tak:

a u Ciebie długo się wszystko goiło ? bo ja miałam maluśkie 2 pęknięcia a tak to tylko okropny ból przy podaniu małemu piersi to umierałam potem nadal bolało a po zakończeniu piekący ból z godzinę trzymał potem ciut przechodziło ale bolało jak cokolwiek brodawki dotykało :cool:

ale dziś obudziłam się z bólem gardła i coś mnie migdał bolał i cholera boję sie że ja coś załapałam w buzi i też sobie posmarowałam :zawstydzona/y::eek:

hmm... ja mam w domu elektryczny i dzis spróbowałam odciągnąc... nawet 5 ml nie naleciało:zawstydzona/y: Mogłabym rzec nie mam mleczka:-( ale mała ładnie ciagnie i kupki robi:-p wiec trudno, musze byc na zawołanie, ale cos za cos;-)

Ja jak gdzies jade to po prostu jestem na telefon, oczywiscie nigdzie daleko nie moge sama sie ruszac, ale co tam... przezyłam przy 1 córce, teraz tez przezyje;-)

Ja tez czekam na elektryczna dojare i doczekac sie nie moge:tak:
Jak scisne sutek to mleko kapie ,ale chyba powinno tryskac co?jeszcze tylko kilka dni dietki konkretnej i zaczynamy wielkie przystawianie do cyca:szok::-D

reklama
udalo mi sie sciagnac 40ml...wow, a gdzie tam 120 :szok: czeka mnie dluzsze posiedzenie u dentysty i duza szansa, ze w tym czasie moje dziecie zechce jesc, wiec zesram sie a nie dam sie - musze odciagnac cala butle :rofl2:

Do góry