reklama
Ewa ja znalazłam takie coś
Schemat żywienia niemowląt karmionych piersią - Benc.pl
A ta manne będziesz na wodzie robić??? Ja nie pamiętam bo u nas jak pisalam Lolo pluc kaszkami dalej jak widział

A zupke możesz spokojnie w lodówce potrzymać jeden dzień tylko bez tłuszczu. Ja dodawałam troche dobrego masełka do ciepłej przed miksowaniem albo do zmiksowanej podgrzanej aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa oddam ryczka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Schemat żywienia niemowląt karmionych piersią - Benc.pl
A ta manne będziesz na wodzie robić??? Ja nie pamiętam bo u nas jak pisalam Lolo pluc kaszkami dalej jak widział

A zupke możesz spokojnie w lodówce potrzymać jeden dzień tylko bez tłuszczu. Ja dodawałam troche dobrego masełka do ciepłej przed miksowaniem albo do zmiksowanej podgrzanej aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa oddam ryczka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
cristalrose
Fanka BB :)
Asjaa - ja też się zdziwiłam, bo zarówno bratanica (4 lata), jak i siostrzeniec (2 lata) dostawali samo mleko, zresztą do tej pory tak jest.
Ewa - wg tego schematu http://bi.gazeta.pl/im/6/6853/m6853416.jpg buraki po 7. mies.
Fajna sprawa ten parowar-blender, ale powiem Ci, że ja też dość szybko przygotowuję jedzonko na cały tydz., przekładam do pojemniczków i mrożę. Tylko, że mam więcej roboty, bo najpierw gotuję na zwykłym wkładzie do parowania (za 20zł), a potem ucieram zwykłym blenderem, ale za to dużo nie obieram i nie kroję, bo (oprócz ziemniaków) używam mrożonek.
Oliwę dodaję po zmiksowaniu, no i dwie porcje zostawiam w lodówie - jedna na zaraz, druga na nast. dzień. Masła nie dodaję, bo nigdzie nie znalazłam prawdziwego, albo chociaż udającego prawdziwe
Oliwy dodaję bardzo malutko (wcale nie jest tak a zdrowa dla niemowląt) i tylko do samych warzywek, jeśli jest mięsko już nie dodaję. Najlepszy byłby olej rzepakowy tłoczony na zimno (taki zielony) - to w ogóle najlepiej zbilansowany i najzdrowszy tłuszcz jaki istnieje, niestety sezon był listopad-marzec, więc już po zawodach, teraz można tylko na allegro dostać, ale nie radziłabym bo może być zjełczały. Jak się spotkacie - najczęściej na wiejskich targach, w sezonie- to kupujcie, nie dość, że zdrowy, to jeszcze ma niesamowity zapach i smak - uwielbiam z ziemniaczkami w mundurkach i cebulką 
No i do tej pory nie mam żadnej miseczki, bo karmię z pojemniczka od razu;-) Wygodnie:-)
- Jak długo mogę takie obiadki przechowywać w lodówce? Do jutra może połowa w lodówce stać?
- Dodajecie do gotowanych zupek tłuszcz? Łyżkę masła albo oliwy? I kiedy? Na początku czy już po ugotowaniu - tylko do wymieszania?
Aha, i jeszcze jedno - można podawać buraczki dzieciom? Gdzie można znaleźć jakąś listę kolejności wprowadzania warzyw?
Ewa - wg tego schematu http://bi.gazeta.pl/im/6/6853/m6853416.jpg buraki po 7. mies.
Fajna sprawa ten parowar-blender, ale powiem Ci, że ja też dość szybko przygotowuję jedzonko na cały tydz., przekładam do pojemniczków i mrożę. Tylko, że mam więcej roboty, bo najpierw gotuję na zwykłym wkładzie do parowania (za 20zł), a potem ucieram zwykłym blenderem, ale za to dużo nie obieram i nie kroję, bo (oprócz ziemniaków) używam mrożonek.
Oliwę dodaję po zmiksowaniu, no i dwie porcje zostawiam w lodówie - jedna na zaraz, druga na nast. dzień. Masła nie dodaję, bo nigdzie nie znalazłam prawdziwego, albo chociaż udającego prawdziwe

No i do tej pory nie mam żadnej miseczki, bo karmię z pojemniczka od razu;-) Wygodnie:-)
Ostatnia edycja:
A ta manne będziesz na wodzie robić??? Ja nie pamiętam bo u nas jak pisalam Lolo pluc kaszkami dalej jak widział![]()
Tak, raczej na wodzie.
Masła nie dodaję, bo nigdzie nie znalazłam prawdziwego, albo chociaż udającego prawdziwe
Ja korzystam ze świeżych warzyw, póki co tylko brokuły i kalafiora mam mrożone. Blendera nie miałam w ogóle, więc ten w parowarze bardzo mi się przydaje
Masło dobre jest z Trzebowniska (ale z tego pewnie tylko Rzeszowianki skorzystają) albo z Limanowej (takie z krową na nartach, niestety kosztuje już prawie 5 zł...).
A jak to jest z tymi tłuszczami? Jak jest z zupce mięso czy ryba to już nie są konieczne?
Co do pojemników to ja mam takie: Sassy Izolowane pojemniki do karmienia z ły sztuk (1509469977) - Aukcje internetowe Allegro
Są fajne, bo jedzenie w nich nie stygnie zbyt szybko, poza tym mieści się idealna porcja na jedno karmienie - łatwo to odmierzyć
Franol zjadł dzisiejszy obiadek aż mu się uszy trzęsły, więc się cieszę
każdy schemat mówi coś innego... ja się np. zdziwiłam jak w zupce Hippa zobaczyłam zielony groszek. no ale skoro tam był i zupka smakowała to 3 kuleczki też dzisiaj małemu dorzuciłam. też korzystam z mrożonek i tylko ziemniaki świeże dokładam.
U
użytkowniczka r
Gość
Masło dobre jest z Trzebowniska (ale z tego pewnie tylko Rzeszowianki skorzystają) .
Nom dobre,dobre :-)
reklama
mamolka
Fanka BB :)
bodzinka jak już sama zgłupiałam co kiedy podawać ;/A jak to jest do jasnej ciasnej z bananem surowym??? Bo ja juz zgłupiałam....
Kiedyś wyczytałam że dopiero po skończonych 7 miesiącach ;/
Podziel się: