reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

ja tam nikogo linczowac nie zamierzam kazda matka wie co robi - to moje zdani. ja sama tez tak mocno nie trzymam sie schematow a miesko kroluje u nas juz od miesiaca, kaszki mannej jeszcze nie dalam ale mysle ze juz powoli smialo moge dac

reklama
No i wciął Franol kaszkę. W zasadzie całą. Ostatnie kilka łyżeczek Tato mu ukradł - bo uwielbia ;) Ale nie powiem, żeby Puckowi jakoś okropnie smakowało... Chyba nie za bardzo lubi słodkie rzeczy. Czemu oni słodzą te kaszki?...

A czy ekspozycja na gluten musi koniecznie trwać cały miesiąc, jeśli nic kompletnie się nie dzieje?
Ewa lepiej wytrzymaj ten miesiąc, bo to nie chodzi o sprawdzanie, czy jest reakcja obronna organizmu, tylko "uczenie" go, ze gluten to nic złego i nie trzeba z tym walczyć.
I tak nie masz źle, bo u nas ta zabawa ma trwać aż 3 miechy;-)

jej, powinnam poszukać, ale może najpierw tu się spytać - jeśli Maciuś je mm, to kiedy powinnam zrobić tę ekspozycję na gluten?? i jak to zrobić najlepiej?
.

Asjaa trzeba dawać łyżeczkę kaszki manny dziennie przez ok 3 mies.
Najlepiej? - to tak jak Ci pasuje - możesz gotować zwykłą mannę (upierdliwe, wiem) albo dodawać błyskawiczną. Niestety są tylko dwie opcje: mleczna (dodajesz do mleka lub kaszki ryżowej) i owocowa (dodajesz do deserku). Też bym chciała błyskawiczną zwykłą, bez pseudoowocowych dodatków, ale takiej nie ma :dry: więc zostaję przy mlecznej dod. do kaszki ryżowej.

Ja jakbym gotowała obiadki i robiła deserki to też bym nie dawała ani cukru ani soli,ale każdy robi co chce :-)
Nam wczoraj pediatra mówiła żeby po 5m dawać kaszę mannę,1 łyżeczkę do zupki :-)

Wzielam dzis sloiczek z hippa z tej paczji co byla do odebrana w rossmanie. Ja akurat mam puree jarzynowe z indykiem. I wiecie co jest w skladzie? Sol... Mimo wszystko wydawalo mi sie ze do sloiczkow jej nie daja a tu prosze...

KAczucha, no dodają, dodają, cukier też, więc trzeba czytać etykiety.
Ja tych mięsnych słoiczków nie kupuję, bo tu z kolei do tego mięsa nie mam zaufania, ale z warzyw to najlepsze wydają mi się z bobovity, nie ma tam soli na pewno, a i Cyprianowi najbardziej smakują.
W zasadzie teraz już trochę przygotowuję sama (skoro i tak mięso gotuję) z mrożonek, a ze słoiczków podaję tylko dynię i szpinak.
No i czekam na marchewkę z działki, jeśli jej nie wymroziło ostatnio :dry:

Ja dzisiaj do deserku (jabłko + marchewka) dodałam kleiku ryżowego. Było zdziwienie, że z czymś tam, he he, ale zjadł ze smakiem.
Czy te kaszki z glutenem mogę rozrabiać pół na pół mleko (moje) z wodą???

Jeżeli masz na myśli zwykłą mannę, to myślę, że możesz gotować na wodzie i potem dodać mleko, bo te błyskawiczne są na mm albo owocowe, więc raczej nie pasują...

reklama
a ta kasza manna to musi być taka dziecięca? bo ja mam taką
Kupiec
i gotuje ją razem z warzywami - znaczy wrzucam na sam koniec odcedzam i rozdrabniam - źle robię?

Do góry