A ja dzis latam i latam gdzies ciagle-jak nie spacer,to przychodnia z pediatra,a to zakupy itp:-)
Mala dzis padla wczesniej niz zwykle bo juz spi od 19.30 i mam nadzieje ze obudzi sie jak zwykle dopiero okolo 5 rano(szkoda ze potem krotko drzemie a wiecej steka..)
Bardzo sobie chwalimy z mezem ze Juli zasypia jak w zegraku-wystarczy wlaczyc karuzelke po butli i kpieli i spi.
Ale do rzeczy.Bylam dzis z Juliska u jej peditary-wymierzyli ja,powazyli,zmierzyli obwod glowki-corcia jest proporcjonalna bo jest na 50 centylu z waga i wzrostem (a myslaam ze jest niska) a z glowka miedzy 25 a 50.Opowiadam o tych ciagle zielonych kupach no i ma brac nystatyne do niedzieli wlacznie oraz lacidofil (to jest podobne do lacidu dziewczynki takze dobre rady macie

) a potem od poniedzialku znow z kupami do laboratorium sprawdzic czy sie poprawilo.Doktorka mowila ze sam kolor kupy to nie jest miarodajny-wazniejsze jest czy w badaniu ogolnym kalu i posiewie wszystko jest OK (u nas sa grzybki Candida...),czy nie ma goraczki,czy dziecko dobrze przybiera na wadze,czy nie ma domieszki sluzu i krwi itp.Pytalam tez o nasza przychodniana neurolog i peditara chwalila ze jest to kobieta z 25 letnia praktyka wiec warto do niej ale jesli chce zrealizowac skierowanie od niej w Matce Polce to juz moj wybor.Decyzje podejme w pon,jak sie okaze jaki termin dostalabym w przychodni,bo w MP mam na 28 maja.
Mamusie tarczycowych dziewczynek-nie czytajcie w Internecie!!!!Nie robcie sobie tym krzywdy,ja jak zaczelam czytac to osiwialam,na szczescie juz mi przeszlo bo pediatra dzis spojrzala na raczki Juli i mowi ze te ruchy sa OK jej zdaniem.
historie o kupach-nie no,pekaz ze smiechu

Jak nie przecinane body to kupy strzelajace na firanki buahahaha

No ja zielonymi kupami nie dostarcze niestety takiej rozrywki jaka daja Wasze historie

plamy po kupach-proszek dzidzius ladnie pachnie i obrze pierze w 30stopniach-polecam.I jest niedrogi
mleka dla dzieci alergicznych-Nutramigen jak i ten Bebilon petit czy jakos to sa mleka juz strawione,jakiej glebszej hydrolizie poddane dlatego latwiej je sie trawi ale i wiecej dzieci tego jedza i czesciej-moja Juli 6 razy po 150ml a i to ja musze "przetrzymac" czasem.