reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

tak to jest - chirurg nie zaleca układania na boczku, bo to niezdrowo dla bioderek, a rehabilitant zaleca na boczku bo to zdrowo dla rozwoju...:baffled:
mi rehabilitantka powiedziała, żeby najwyżej w leżeniu na boczku układać dziecku coś między nogami, żeby miało szerzej nóżki...
Jaś w nocy i tak śpi na boczku, bo go karmię na leżąco i tak zasypiamy...:baffled:

reklama
Madzik,zmienilam poglad na czestsza kapiel bo wyszlo ze troche odstajemy z m.w tych sprawach od reszty:-DNo ale ta polozna tak gadala i co jak co to Julis ma ladna skorke jako nagusek.Widze kochana ze piszac posty przeszlas z liryki na proze-zamiast osobne "zwrotki" do nas to jeden bity tekst,ty to masz talent pisarski:tak:

Irmaa-kurcze nie straszcie mnie.Ja Julite do spania tego nocnego od urodzenia klade na boku ktoryms i blokuje walkiem z koca za plecami.Ona juz teraz i tak sie przekreca na plecy mimo walka ale jednak pewnie po ilus godzinach teo spania na boku.Zreszta do ulewania lepiej byc na boku a ona jakos czesciej ulewa po tym swinstwie nutramigenie:baffled:

no ja tez ukladam malego do spania na boku ale jak wstaje do niego to on juz lezy na pleckach.Nie wiem czy sie przekreca wtedy jak jest glodny i wstaje czy moze wczesniej.
Zawsze w nocy po jedzeniu zmieniam mu bok:tak:.
U nas nocka ok.
Zasnal przed 22 jadl o 4 potem pobutka po 6 ale dalam smoka i zasnal potem o 7:15 dobrze ze sie obudzil bo mezowi sie do pracy zaspalo:blink:
U nas jak narazie pada deszcz:wściekła/y:mam nadzieje ze przestanie bo inaczej maly sie zaplacze w domu.
On juz sie przyzwyczail ze o 10 karmienie a przed 11 jestesmy juz na dworku:tak:.
Chociaz dzisiaj nie bedzie raczej karmienia o 10 bo jadl o 8:30

To ja już zgłupiałam co do tego układania na boczku. Ja tak jak ty Ewelcia zmieniam boczek po nocnym karmieniu. Układam tak Adę od urodzenia, a USG bioderek było pfrawidłowe. Zresztą Adka róznie ulewa tak jak twoja Juli -Sara. Chyba lepiej żeby ulała na prześcieradło niż do gardła, tak jak córka tej znanej aktorki - do dziś jest "warzywem". :-(

To ja już zgłupiałam co do tego układania na boczku. Ja tak jak ty Ewelcia zmieniam boczek po nocnym karmieniu. Układam tak Adę od urodzenia, a USG bioderek było pfrawidłowe. Zresztą Adka róznie ulewa tak jak twoja Juli -Sara. Chyba lepiej żeby ulała na prześcieradło niż do gardła, tak jak córka tej znanej aktorki - do dziś jest "warzywem". :-(
Ah ciagle zapominam nazwisko tej aktorki,a ona jest z moich stron.
Dokladnie 4km ode mnie:tak:

reklama
Jestesmy po wizycie u alergologa i okazalo sie ze nie ma skazy bialkowej ale mam byc na tej diecie i wrazie co moge dokarmiac nan ha i obserwowac poprostu ma slabsza tolerancje na bialko i byla przebialkowana wazyli ja i ma 6200kg wiec mowila ze rewelacyjnie i hmmm zyczyla nam zeby malutka juz wiecej nie tyla nie wiem czemu ale jak dla mnie to wyglada przeslicznie i co ze ma waleczki to nasz paczuszek jak dla mnie to tak mogla byc wieksza:-D i boje sie ze jest niedozywiona:-D
Tak czytalam o waszych problemach z ukladaniem dziecka i powiem wam a mam przeciez jedno dziecko chore wiec najbezpieczniejsza pozycja dla maluszka jest lezenie na brzuszku wygodne dla kregoslupa jesli chcecie boki to pdlkadajcie cos miedzy nozki a na pleckach wazne zeby bylo rowno zadnych poduszek itpi zwracac nalezy na to iz glowka byla raz w lewo i raz w prawozabawki pownne byc i po jednej stronie i p drugie po pozniej dziecko patrzy sie czesto w jedna i na koniec wychodz ze preferuje strone tam gdzie wisialy zabaweczki
Martynka tez lubie patrzc sie w prawo gdyz tam jest najwiecej zabaweczek i zrobilam glupi blad robiac takt eraz ma zabawki nad soba karuzeka itp po bokach nema nic a to z obawy wlasne preferowania sobie stron
Bacznie obseruje i staramśie by glowka byla raz w lewo i prawo lecz ciezo wygrac z przyzwyczajeniem dziecka ale po kilku tygodniach pewnie sie uda

Do góry