Ale ciekawych informacji tu mozna poczytac na tym watku

Tanu,jak mala dalej bedzie ulewala to pogadam z pediatra o tym syropie.Wyszukalam tez w necie ze jest jakis preparat zageszczajacy mleko chyba nazwa Nutriton lub jesli karmienie sztuczne to nalezy kupowac mleko modyfikowane z opcja AR np.NAN AR bo to sa mleka dla ulewajacych dzieci.
Juli dzis sie dobrze spisuje,nie ulala poki co ani razu.Staram sie dawac jej malo jednorazowo z butli lub robic przerwy podczas picia mleka.Z cyca to nie mam wladzy ile pije a pije zawsze tak lapczywie,normalnie rzuca sie agresywnie na cyca!
pieluchy - bella happy newborn-fajne ale zaczela z nich wyrastac wiec teraz mamy pampersy.A pampki te dostalismy w prezencie-4 wielkie paczki

spanie - mala nigdy jeszcze z nami nie spala i nie chcemy do tego dopuscic,tylko w swoim lozeczku.Lezec prosze bardzo jak czuwa ale spac nie <terror hihi>
pozycja spania - po jedzonku zawsze na boki,raz 1 raz 2.Na plecach klade ja rzadko ale musze czesciej bo ma dosc wypukly tyl glowki

Ale lepsza glowa wypukla niz splaszczona.Na brzuszku lezy jak czuwa-bardzo ladnie i dlugo podnosi glowke wtedy:-)
- woda - ojej ale rozpieszczacie maluchy
Nasza do mleka ma zwykla przegotowana wode z kranu a kapie sie w zwyklej kranowie.Dzis byla u mnie przyjaciolka i smiala sie ze mala jest chowana w "naturalnych" warunkach.Glaskalam fretke,za chwile Julisie (oczywiscie myjac rece),butelki tylko przelewam wrzatkiem.Chyba nie ma co za bardzo byc sterylnym bo potem dzieci choruja.
- smoczki- NUK i b.dobrze sie spisuje.
- kikut-odpadl mlodej dopiero w 15 dniu.
- witaminki-witaminke K dostaje od 8 dnia zycia co 2 dzien (gdyz ma karmienie mieszane czyli cyc w dzien + butla na noc) a D3 dostaje codziennie od 3 tygodnia zycia.
Ewelcia, Julitek tez mi kweka jak niedoje i tez sie robi czerwona ale jak placze