reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Ewelcia,pewnie ze sie przyda:tak:
No to mala zaszczepiona przeciwko WZW.Nastepne szczepienia 8 kwietnia-skojarzone.
No i wazy nago 3500 (w ubrankach i pampku 3650) a wiec podsumowujac 1 m-c
przytyla 700g od chwili urodzenia (2800g).Wszystko wiec w normie i OK z Julitka:tak:

reklama
No to bardzo ładnie Julitka przybrała :tak::tak::tak:
My dziś po nocy powiem tak nie zapeszając było super Oliwier wstał 2 razy hip hip hura :rofl2::rofl2::rofl2:
Po wizycie położnej która była wczoraj.
Bardzo dokładnie oglądała synka i dobrze i wyobraźcie sobie że nawet oglądała mnie :szok:
Byłam totalnie zaskoczona ale przynajmniej wiem że krocze fajnie się zagoiło i nawet szewki zniknęły :-D:-D:-D
Były takie zewnętrzne kosmetyczne jednego dnia zauważyłam na podpasce że coś wyleciało to chyba był szewek.:rofl2:
Teraz czekamy na wizytę lekarki zdam relacje co ona nam powiedziała :-)

Mamusia to fachowa położna Wam się trafiła:-) to dobrze że wszystko dobrze:-)

Jak strasznie ja już Wam zazdroszczę że macie swoje Maleństwa przy sobie...

Mamusia to fachowa położna Wam się trafiła:-) to dobrze że wszystko dobrze:-)

Jak strasznie ja już Wam zazdroszczę że macie swoje Maleństwa przy sobie...

ani sie nie obejrzysz a będziesz miała maleństwo przy sobie :tak::tak::tak:

Pojawiły się nowe szczepionki na rotawirusa czy szczepicie ?
Ja najprawdopodobniej będę chciała szczepić bo ze starszą córeczką właśnie w takim wczesnym wieku przeszłyśmy tę chorobę i był szpital niestety więc będę chciała zaszczepićdziś wypytam lekarkę.

iwona-a czemu nie szczepic?

mamusia-ja tez myslałam nad rotawirusem i nad pneumokokami i meningokokami-wiem ze to wczesnie, ale z tego co doczytałam cykl szczepienia trzeba skonczyc przed ukonczeniem przez dziecko 6 mc...wiec zaczac by trzeba jak bedzie miało ok 6-8 tyg...i cały czas o tym mysle...

Ola Twoja Julianka to duuuza dziewczynka.:szok::tak:Ja swojej drobnej Julitki do konkursu z nia nie wystawiam:-DZanim moja Juli osiagnie wage urodzeniowa Twojej Julianki to jeszcze troche czasu musi minac...:rofl2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Julitka jest dzis nieznosna w dzien.:crazy:W nocy ladnie spala a od godz.9 rano do teraz steka i kweka.Boze niech juz przyjdzie ten lezaczek-bujaczek,moze to ja troche wyciszy jak bedzie mnie widziala...

Dolaczam sie do rozmyslajacych nad szczepieniami na rotawirusy.O pneumokokach tez myslalam.Chociaz wczoraj jak bylismy u pediatry na szczepieniu przeciw WZW B to lekarka zaproponowala narazie za 4 tyg skojarzona szczepionke "5 w 1" (niestety platna 110 zl ale za to dziecko mniej cierpi bo mniejsza ilosc wkluc...) czyli na
błonice, tezec,krztusiec, polio i Hib.O rotawirusach i pneumokokach nic nie mowila.Moze zagadam ja za te 4 tyg.

reklama
Sara te skojarzone szczepionki są bardzo fajne, dziecko na prawdę mniej cierpi, nie ma co żąłować na to kasy, pamiętam jak z córką przyszłam na szczepienie, mała nawet nie zapłakała, a dziecko obok w tym samym czasie dostało 3 szczepionki jedna po drugiej, nie muszę chyba opisywać jak płakało i jak było przerażone :baffled:

Do góry