reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

A ja juz mam dosc- ide do lekrza niech dadza skierowania na jakies badania bo oszaleje!
Dalam dzis rano Maji kaszke Bebilon pszenna- zjadla, bylo ok a gdzies za pol godz zwymiotwala WSZYSTKO- tak strrasznie chlustala az nia rzucalo! Teraz mam lzy w oczach jak o tym pisze co jej sie dzieje cholera!!!!! A to nie wszytsko, chwile potem zaczela sie drapac po tej szyjce- widac ze ja strasznie swedzialo, nie moglam jej utzrymac tak sie rwala, patzre pod chustke ktora nosi na szyjce a tam cala skora zywoczerwona i jakies bable jej powyskakiwaly! Reakcja alergiczna jak nic, ale zeby az tak?? Nie wiem czy to dlatego ze kaszka na mleku modyfikowanym, czy dlatego ze pszenna i z glutenem?? Ale jak jej dawalam kaszke manna, ona tez jest glutenowa to bylo ok:-:)-:)-( sama nie wiem, ale jestem zalamana!!! Wykapalam ją w zimnej wodzie, wysmarowalam srebren koloidalnym ( moj tata ma zapasy na czasrna godzine) i pomoglo...teraz spi juz druga godzine....
A co dziwne jak sie zwymiotala to ja potem wycieram te wymioty a tam byly takie duze kawalki takiej jakby galarety, skad to sie wzielo?? Pomsylalam ze moze jakos w tek kaszce byla maka ziemniaczana i jej sie to scielo w zoladku, po prostu nie wiem....:-:)-:)-:)-:)-(

reklama
to zależy od dziecka - moja Nika kupę zaczęła robić na nocnik nim ukończyła rok, po prostu robiła zawsze o tej samej porze, więc niania ją sadzała - a że Nika nie oponowała i grzecznie na nocniku siedziała, to było ok - potem sama wołała, że chce :tak: siusiu zaczęła wołać, jak skończyła dwa lata mniej więcej - bez żadnego ponaglania czy stresowania z naszej strony

Maja w dzien kiedy skonczyla 6miesiecy- 7630g i 70 cm. Takze ja ją jakos dziwnie mierzylam bo mi wyszlo 73 w domu:sorry: w kazdym razie byla ponad siatka ze wzrostem a teraz jest troche ponozej 97.centyla. No chyba ze ja pielegniarka zle zmierzyla ale w zasadzie to malo wazne z nikim sie nie scigamy :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jestem bardzo DUMNA z postepow Jasia,Zosi i Małgosi!!!:tak:
Ja rowniez:-)

A Amelcia zaczyna ostatnio duuuuuzo gadac:tak: Jakos mnie to dziwi bo bardzo czesto-gesto mowi juz ta-ta-ta , ba-ba-ba, bla-bla-bla, mamammam- jak placze:sorry: i jeszcze cos tam po swojemu.. Mojego kuzyna synek ma prawie poltora roku i tyle nie gada co ona -wiecej tak mruczy.. a mala jakos tak bardziej gada..

Pożyczyłam od siostry inhalator elektryczny i zrobiłam dzis małejinhalację z soli fizjologicznej. Ale buźkę otwierała jak ta para leciała jak by wiedziała o co chodzi. Śpi teraz i nic jej nie charczy w nosku :-)

reklama
Justyna - mi się to podoba że nie trzeba za szybko sadzać na nocnik :)
magdalenka - też tak czytałam ze dzieci albo są bardziej ruchliwe albo bardziej gadatliwe :)))

Do góry