Katka, u nas na wypisie ze szpitala napisali takie dawkowanie witamin:
wit K - od 8 doby zycia
wit. D - od 15 doby zycia
Ewelcia - on tego nie drapie specjalnie, tylko tak jakby przy okazji. Bo jak jest glodny, to pcha te rączki do buzi i tak nimi wyma****e, ze sie zawsze gdzeis zadrapie. A to do nosa sobie palucha wlozy, a to do oka... Jak pije, to zwykle jedną rączke na butli musi trzymac, a drugą gdzie na twarzy. Dopiero jak sie naje, to rączki idą w dół i sobie leżą spokojnie. No i w ten sposob rozdrapuje niekiedy te krosty, przy okazji tak sobie pociacha czasem buzke, ze nie wiem, co na to pediattra powie
A paznokietki niby krótkie i wciąz same się łamią, ale ostre jak zyletka. Nawet mnie udrapał
wit K - od 8 doby zycia
wit. D - od 15 doby zycia
Ewelcia - on tego nie drapie specjalnie, tylko tak jakby przy okazji. Bo jak jest glodny, to pcha te rączki do buzi i tak nimi wyma****e, ze sie zawsze gdzeis zadrapie. A to do nosa sobie palucha wlozy, a to do oka... Jak pije, to zwykle jedną rączke na butli musi trzymac, a drugą gdzie na twarzy. Dopiero jak sie naje, to rączki idą w dół i sobie leżą spokojnie. No i w ten sposob rozdrapuje niekiedy te krosty, przy okazji tak sobie pociacha czasem buzke, ze nie wiem, co na to pediattra powie
A paznokietki niby krótkie i wciąz same się łamią, ale ostre jak zyletka. Nawet mnie udrapał
jak narazie to obcinalam jej tylko raz paznokietki chociaz dzis planuje zrobic to drugi raz.
ciezko mi bylo ja tam polozyc[przyzwyczailam sie ze spi z nami
] ale D mnie namowil stwierdzil ze pozniej mozemy nieodzwyczaic..`Cala noc spalam czujniej niz zwykle ale jakos to przezylam;-) a malej spalo sie chyba dobrze :-)
ale jest bleeeeeee
;-)
a ja dopiero wieczorem przeczytałam ze nie wolno ich natłuszczac .. buuuu Nic sie nie stanie?
ja spróbuje dzis te krostki krochmalem potraktować, tylko musze zadzwonić do mamy w jakiej proporci mam ta mąkę ziemniaczaną zagotować z woda
)