reklama
Ja bylam u pediatry w niedziele i kazala odstawic witamine D3 bo podawalam tak mi w szpitalu kazali.Mwila ze wystarczajaca ilosc jest w mleku i w wodzie mineralnej a witamina D3 skupia wszystkie mineraly i stwierdzila ze maly ma za duzo wapnia.
W poniedzialek i wtorek bylo ok,wczoraj w miare a dzis lipa.
Moj zjadl wczoraj o 22 zasnal o 22:30 wstal o 3 zjadl 90ml,potem wstal o 7 zjadl 30ml,krecil sie i plakal nie chcial jesc i od 8 do 9 zjadl 60ml
....
Mam skierowanie na badania,pediatra powiedziala ze mam sie wstrzymac do niedzieli jak nie bedzie poprawy to w poniedzialek zrobic badania.
Tez sie o niego martwie jak cholera i jeszcze musze jezdzic do pediatry prawie 80km bo bylam u irlandki to powiedziala ze jest ok

W poniedzialek i wtorek bylo ok,wczoraj w miare a dzis lipa.
Moj zjadl wczoraj o 22 zasnal o 22:30 wstal o 3 zjadl 90ml,potem wstal o 7 zjadl 30ml,krecil sie i plakal nie chcial jesc i od 8 do 9 zjadl 60ml

Mam skierowanie na badania,pediatra powiedziala ze mam sie wstrzymac do niedzieli jak nie bedzie poprawy to w poniedzialek zrobic badania.
Tez sie o niego martwie jak cholera i jeszcze musze jezdzic do pediatry prawie 80km bo bylam u irlandki to powiedziala ze jest ok

Nam jak byłam wczoraj kazała dawać co drugi - trzeci dzień, ostrożnie, powiedziała żebym zaczeła notować ile dziennie wypija mleczka, i przyjść do niej jak się skończy BEBILON PEPTI wtedy wyliczy dokładnie dawkę Wit.D
Miroslava1979
Szalona Żoneczka ;-)
Antykolkowy jest Bebilon Comfort 1. Ewelcia ja karmię butelką Aventu i musze powiedzieć, że jak narazie to się sprawdza
A nasz mały też mało śpi, no chyba że na dworzu ( np teraz) ale w nocy to budzi się tylko na jedzenie i to co 2-3 godziny, mały żarłok z niego, ale przynajmniej nabiera ciałka, normalnie bedę musiała go zważyć, bo wygląda przesłodko z fałdeczkami ( jak się urodził to był strasznie chudy, miał 52 cm i 2390 wagi....

Moje maleństwo
Mamusia Amelki
jezeli chodzi o notowanie to ja zapisuje od ponad 2 tyg o ktorej i ile podaje malej mleczka niewiem dlaczego to robie
Amelia bardzo nieregularnie je i czasem ilosc jest smieszna potrafi zjec np 15ml za chwile znowu 20ml itd.. niezdolalabym tego spamietac a tak to wiem dokladnie jak je:-)
A kupy robi tak 2-3 razy na dobe [zolte];-) Ale chyba chcialaby robic ich wiecej bo caly czas sie spina :-(
Kasiulka moze twoja perelka wcale nie ma tej skazy bialkowej
oby..
A tak wogole to ma jakies objawy? Kiedys ktos pisal ze jeden z takich objawow to wysuszona skorka za uszkami..
Aaaa zapomnialabym
Amelka dzisiaj chyba po raz pierwszy swiadomie sie usmiechnela:-) tzn cos tam do niej mowilam i sie usmiechnelam do niej a ona do mnie i zaczelam dalej do niej mowic zeby jeszcze raz to zrobila no i usmiechnela sie ponownie to ja jeszcze raz i ona znowu :-) za czwartym razem pokazala mi jezyk
i skrzywila sie tak jakby byla na mnie zla ze ja mecze 
Chyba mozna uznac to za swiadome usmieszki..
No i wczoraj wieczorem nie miala kolki
zawsze miedzy 20 a 23-24 byl placz
. A wczoraj wykapalam ja o 19 zjadla i przed 21 zasnela [wczesniej troszke pomarudzila-pewnie troszke ja pobolewalo ale napewno znacznie mniej niz zawsze] po 11 nakarmilam ja na spiaco [bo pewnie zaraz i tak obudzilaby sie
] pozniej po 3, o 6 i o 7.30 wstala i niechciala spac
a zawsze tak do 9-9.30 jeszcze pospala [ale to pewnie dlatego tak spala bo zasypiala po 11-przed12] No ale wole juz zeby wstawala wczesniej i nie miala wieczorami tych kolek
Tylko zastanawiam sie czy na ranki jej sie nie przestawilo bo od rana strasznie marudna jest poplakuje itp. [dopiero teraz przysnela ciekawe na jak dlugo..
]

A kupy robi tak 2-3 razy na dobe [zolte];-) Ale chyba chcialaby robic ich wiecej bo caly czas sie spina :-(
Kasiulka moze twoja perelka wcale nie ma tej skazy bialkowej

Aaaa zapomnialabym

Chyba mozna uznac to za swiadome usmieszki..

No i wczoraj wieczorem nie miala kolki

U nas dzis brzydka pogoda nie moge Adki wystawić na ogródek i skubaniec mały nie chce w domu spać, a marudna jak jasna cholera :-(
Do południa to podjada ona często ale nie za wiele, za to jak po południowym spaniu potrafi zjeść 130-150 ml. Dziś mamy wizyte laryngologa, skontrolujemy słuch i uszy po tym zapaleniu.
Na spacerek chyba jednak wyjdę, bo ona w domu nie uśnie, a i psa przy okazji wyprowadzę.
Do południa to podjada ona często ale nie za wiele, za to jak po południowym spaniu potrafi zjeść 130-150 ml. Dziś mamy wizyte laryngologa, skontrolujemy słuch i uszy po tym zapaleniu.
Na spacerek chyba jednak wyjdę, bo ona w domu nie uśnie, a i psa przy okazji wyprowadzę.
Moje maleństwo
Mamusia Amelki
Amelka dzisiaj po raz pierwszy swiadomie sie usmiechnela :-) Normalnie jestem taka dumna z tego mojego szkraba;-)
reklama
S
Sara27
Gość
ja pisze 1 reka bo julita marudzi...i co chwila mudze buszowac pod biurkiem bo zlosliwie smoczka wypluwa
kasiulka podobno przy skazie bialkowej sa krostki na buzi-ma je twoja corcia?
ja mam to samo ze moja pediatra tez przepisala miesiac temu recepte na nutramigen,tyle ze ja sie jej nie posluchalam
julita ma obecnie ladna cere i dobrze toleruje bebiko ha dobry apetyt.nie wiem jak wybrnac z tego wszystkiego na nastepnej wizycie.
ewelcia no wlasnie juli wali od ponad miesiaca takie zielono-zolte lub ciemnozielono-szare kupska,niezle smierdza
Jak sa one rzadko i nie ma innych objawow to norma,ale moga te oznaczac jakies bakterie w jelitachwlasnie moja pediatra to podejrzewa i dlatego kupy Julity sa na posiew zanoszone,zeby zobaczyc czy cos sie w nich da wyhodowac...
U nas plantex tez rewelacyjnie sie sprawdzil-juli jak grymasi,daje jej plantex,troche pomarudzi tak max 15 min po tym i zasypia
Smiejemy sie z mezem ze jakis srodek nasenny w tym jest:-)
Moje malenstwo-super ze Amelka juz sie swiadomie usmiecha

kasiulka podobno przy skazie bialkowej sa krostki na buzi-ma je twoja corcia?
ja mam to samo ze moja pediatra tez przepisala miesiac temu recepte na nutramigen,tyle ze ja sie jej nie posluchalam

ewelcia no wlasnie juli wali od ponad miesiaca takie zielono-zolte lub ciemnozielono-szare kupska,niezle smierdza

U nas plantex tez rewelacyjnie sie sprawdzil-juli jak grymasi,daje jej plantex,troche pomarudzi tak max 15 min po tym i zasypia

Moje malenstwo-super ze Amelka juz sie swiadomie usmiecha