reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

w rozmiarze akurat obrze Cie rozumiem... już w ciąży nie mogłam znaleźć na siebie stanika, a teraz żadna bluzka na mnie nie wchodzi więc chodzę w takich porozciąganych,.... nie wiem czy rozmiar się zmieni jak skończę karmić więc wolałabym nie inwestwować na próżno w nową garderobę...

ja na razie mam miseczkę e/f więc cyce naprawdę spore...:szok:

reklama
Miotlica cieszę się, że u was noc przebiegła spokojnie. mnie jeśli dobrze pójdzie szczepienie czeka w przyszłym tygodniu - czekamy na zgode neurologa. mam nadzieję, że na dzisiejszych badaniach będzie ok. Napisz potem jak wyglądała ta rehabilitacja i czy Natalka bardzo się złościła.

Eve - nie masz się co martwić. Z Adą na pewno jest wszystko ok. ale to chyba normalne, że każda z nas się martwi...

Dziewczyny czy Wasze dzieciaki są też takie absorbujące, bo moja Zośka to od urodzenia wymaga mnóstwa uwagi, w sumie w dzień prawie nie śpi, jeszcze jej się nie zdarzyło nigdy w życiu pospać 2 godzin ciągiem, zazwyczaj łapie 2 drzemki po 20 minut. Na macie zle, w leżaczku zle, na karimacie na podłodze zle, na rękach tez nie dobrze. Spacery tez nie należą do przyjemności, bo wytrzymuje w wózku (tylko w spacerówce, gondoli nienawidzi) ok godziny, w nosidle jest trochę lepiej bo może obserwować świat, ale w te upały noszenie nie wchodzi w gre.
W domu nie moge nic zrobić, dopiero jak wraca mąż z pracy nadrabiam zaległości, Muszę ja cały czas zabawiać bo jak odejde od niej na chwilke to zaraz marudzi, a poza tm jest bardzo ruchliwa, może ma adhd;-). Już w ciąży dała mi popalić niezle, nie spalam po nocy bo harce mi w brzuchu urządzała, myślałam ze bede miała cesarke bo ona co dwa tygodnie zmieniała pozycję w brzuchu, raz głowa była w gorze a raz na dole, czułam jak mi sie w brzuchu obraca, a nie było to przyjemne w 9 m-cu.
Lekarz nie widzi u niej zadnego wzmozonego napiecia, mowi ze rozwija sie dobrze i ze to taki typ. Ile bym dała zeby mi choć z godzinkę pospała w ciągu dnia:-(Jak śpią w dzień Wasze dzieciaczki?
ha ha Ivaz - witaj w klubie:-) ja w ciąży myślałam, że oszaleję, bo ta mała cholera mi spać nie dawała... i wiecznie miała czkawkę - co w 9 miesiącu wcale nie jest już takie przyjemne:-pZu ogólnie nie śpi w ciągu dnia... tzn po kolei. Na spacerach zwykle śpi. ostatnio jak jest tak gorąco to nie chciała ale przestawiłam ją do spacerówki i jak jadę - jest ok. ale jak się zatrzymam - płacz wycie i zgrzytanie zębami...:baffled: na działce czasami daje opocząć tak, żeby nie trzebabyło jej bujać. ogólnie musiała mieć smoka bo inaczej się wybudzala. tak samo w foteliku samochodowym jak smok wypadł to na światłach:baffled: zaczynała płakać. No chyba, że jechałysmy dłuższy czas to zasypiała i było spoko. jak donieslimy ją w foteliku do domu i wyjowaliśmy to natychmiast się budziła. to przestalismy ją czasami wyjmować - i potrafiła dospac jeszze40 minut. ooo obudziła się... napisze resztę potem

ivaz chyba u tak małego dziecka nie stwierdzi sie adhd hi hi ale faktycznie mam wrażenie jak czytam co napisałas że to o moim synu jak był mały zachowywał się identycznie chociaz w brzuszku nie był aż taki najgorszy teraz ma prawie 9 lat od 3 stwierdzone nie leczone ADHD jest ciężko,więc życzę żeby jednak to nie było to :tak:

Dziewczynki, moze to głupie co powiem, ale ja się martwię, że u nas wszystko ok. Tzn tak mówi ta nasza pediatra, a ja co wizytę pytam, czy do neurologa nie muszę np iść. Ona że wszystko ok. Dziś idę na kontrolę wagi bo ostatnio stwierdziła, ze byłyśmy na 10 centylu a mnie się zdawało że na 25 :confused: Może ja poprostu nie umiem tego odczytywać.
Eve, ja też tak dzisiaj pomyślałam, nie byłam u żadnego innego lekarza oprócz pediatry i okulisty (no ale to sama zauważyłam, że oczko ropieje)... do neurologa to się dostaje jakieś specjalne skierowanie? jak pediatra coś zauważy? bo to chyba nie jest standardowa wizyta?

u nas mierzą od czubka głowy do piętki - szczerze mówiąc pierwszy raz od Was usłyszałam, że można mierzyć razem ze stópką :confused:

Justyna-bardzo ci dziekuje za wiadomosc na priva:tak:Wykonalam z 10 telefonow ale dotarlam do pracowni USG w korczaku-babka powiedziala mi ze tylko na skierowanie ale podala mi gdzie mozna robic prywatnie:tak:Jestem wiec b.zadowolona,zwlaszcza ze pani umowila mnie juz na wtorek...tyle ze za 100zl.
A z neurologiem nie wiem czy mnie dobrze zrozumialas-mam na mysli ze ta "nasza" pani doktor jest dosc nawet mila i przez to ze starszawa ma spora praktyke na pewno ale nie wiem czy nie za malo bada-krlnk napisala ze u niej takie rzeczy jak "nasza" neurolog robi pediatra.Bo np.w przypadku mojej Juli,polozenie jej na brzuszku w wieku 3 m-cy i chwalenie ze ladnie glowke podnosi to jest malo miarodajne bo ona glowke podnosila na brzuszku od zawsze...pierwsze fotki mam jak mila 3 tyg i juz wysoko glowke podnosila...wiec rozumiesz,ja i bez wizyty u neurologa wiedzialam od dawna ze z Juli wszystko OK pod katem podnoszenia glowki.Za to to odchylanie glowki w 1 strone mnie martwi,chociaz dzis glowke uklada akurat w ta 2 strone:-Dco za cwaniara!!!Jednym slowem uwazam ze lepszy bylby neurolog ktory dokladniej dziecko obejrzy i powygina-chce sie dostac na Lecznicza-pisalam ci kiedys na priva o tamtej babce:)

reklama
Do góry