reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
MM-potwierdzam.Mam ksiazke "zdrowie kobiety"-jest ona od ciazy po opieke nad noworodkiem.Ksiazka jest z 1980r i ja sie za glowe lapie co tam jest wypisane w poronaniu do dzisiejszych poradnikow.Dzieci same siadaja w wieku 5 mies,raczkuja majac max.6 m-cy,chodzenie do maksymalnie 14 mies bo jak nie to cos nie tak,o wprowadzeniu jedzenia to juz nie wspomne ze od poczatku mleko krowie plynne lub w proszku +maka (sa takie mieszanki z mleka i maki),zoltko i mieso wprowadzane w 4 mies,chleb pytlowy w 6,zarcie normalne to juz po 8 m-cu praktycznie.I to sie troche zgadza.Ja siadalam sama w wieku 8 mcy i podobno lekarze mowili mojej mamie ze jestem "opozniona" te 28 lat temu.A teraz jak Julita sama siada z boku majac te niecale 8 m-cy(bo siada od jakichs 2 tyg z BOKU,nie z czworkakow) to lekarze mowia ze luz bo i tak ma niby czas do 9 m-ca!Takze bardzo sie zmienilo,moja mama tez to zaobserwowala.

Ale tak jak juz pisalysmy wszystkie kiedys,nie ma co sie przejmowac czy wczesniej zy pozniej cos dane dziecko robi-bo kazde ma swoje tempo i tyle:tak:

A co do mowienia-kuzyn Julitki 2 letni mowi tylko kilka wyrazow a jej 3 letnia kuzynka gada jak najeta calymi przemowami.Takze zero regul,kazde dziecko po swojemu:)

Oliwier teraz stał się bardziej nerwowy i jak nie leci to właśnie robi jak Zuzia, przysysa się o odwraca na plecy, przysysa się i odwraca... Tez sę wtedy strasznie denerwuje i próbuje go głaskać, SPIEWAĆ (tak wyje mu wyje:-D),mlaskac, robić pierdzioszki buzia, byle odwrócić jego uwage i aby ciumkal sobie tego cycka aż poleci:eek:
Najgorzej jest wieczorem jak malo leci, wtedy nie raz jest płacz i mam wrażenie ze idzie spać głodny:-(
Na razie udalo nam się obyć bez otwierania mleka które kupiłam awaryjne na kaszki...-dostaje Sinlac na wodzie.

Justyna może Zusia ma po prostu taki"charakterek" że jest niecierpliwa..:zawstydzona/y: Faktycznie im krócej ssie tym mniej potem mleka leci znowu sie meczysz z laktatorem..

U mnie wczoraj obudził się raz w nocy przed 24 i nie chcial iść spac!!!!!:confused2: obudził sie jak kładłam się spac:crazy::crazy: zasnał koło 1 w nocy i znowu obudził się na jedzenie o 5 rano:crazy::crazy: masakra to dla mnie jest:-(
Ale to zeby bo widać już lewa górna jedynkę przez dziąselko:tak:

PIERWSZY ZĄB!!!!!!! w końcu w porównaniu do mnie to ali ma opóźnienie 3miesiace:-D zębami poszła w tate....
staje już na 4 ale to co wasze na początku czyli bujanka przód tył
aaa i te smoczko gryzaki na zęby z TT podobają się juz ali...zęba jeszcze nie wida ale czu i dźwięczy:)))

Dziewczyny, ja wczoraj usłyszałam wróżbę, ciocia mi powiedziała, że u niej się sprawdziło, brzmi ona tak "TATA WOŁA BRATA"
oznacza to, że jeśli piewsze słowo dziecka to TATA to urodzi się chłopiec :-D

SZYMONA pierwsze słowo: tata!!! :szok::-D

reklama
Justynko, to zapewne nie Twoja wina, Zu moze po prostu tak "ma"
ja z cycami problemu nie mam - w zamian mam problem z jedzeniem ;-) coś za coś widać

Do góry