reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wyniki badań itd czyli co słychać po wizycie u gina...

A ja ide jutro do gina,robilam wyniki morfologie i mocz...
Mocz ok,a hemoglobina mi ciut skoczyla do gory,bo ostatnio mialam 11.4 , a teraz mi wyszla 11.6 ,biore zelazo juz miesiac 2x dziennie...

Jutro zdam relacje co u dzidzi ....:-)

reklama
Iwonka ja chodziłam co 3 tygodnie tylko ostatnio jak mój na zwolnieniu był to aż 4 tygodnie przerwy.
Ale jak ja wytrzymam 3 godziny w przychodni!!!! za przeproszeniem dupa mi przyrośnie!! mam książkę Kinga 600 stron ale czy starczy??
ja w sumie tez co 3 tygodnie chodze,tylko ostatnio miałam po miesiacu bo moja na urlopie była i teraz tez tak wziełam bo wolałam iść po komunii na spokojnie juz

No i mam już wyniki glukozy (75g) 136 przy normie do 139. Lekarz kazał mi ograniczyć słodycze i węglowodany i powiedział, że musimy bacznie obserwować.

Dziewczyny, czego nie powinno się jeść przy cukrzycy ciążowej? Zakładam, że słodycze, ale co jeszcze.

hej ;-)

ja tez chodze do gina co 3 tygodnie.
nastepna wizyte mam dokladnie za tydzien i nie moge sie doczekac bo czuje sie fatalnie - zawsze mialam niskie cisnienie (ok. 90/50) a teraz od tygodnia utrzymuje sie na poziomie 135/80!!! do tego mam puls w okolicach 100 ;-( odfruwam, glowa mnie boli a okazalo sie ze cisnienie mam za niskie zeby je obnizac lekami ;-/

aha... mam do was pytanko - dostalyscie skierowanie na badanie TSH?

Ja byłam na glukozie w poniedziałek.Wynik po godzinie 121 czyli w normie się mieszczę.Do tego miałam morfologię (i tu nie najlepiej jest) i jakiś antygen HBs ...Wizytę mam we wtorek to zobaczymy co mi lekarka powie.

No i mam już wyniki glukozy (75g) 136 przy normie do 139. Lekarz kazał mi ograniczyć słodycze i węglowodany i powiedział, że musimy bacznie obserwować.

Dziewczyny, czego nie powinno się jeść przy cukrzycy ciążowej? Zakładam, że słodycze, ale co jeszcze.

weglowodany masz m.in. w zbożach, ziemniakach, roślinach strączkowych, owocach... to chyba powinnas ograniczyc ale nie rezygnowac calkowicie!!!

i jeszcze jedno znalazlam:
krótko o cukrzycy
Chorym na cukrzycę zaleca się przede wszystkim dużo ruchu, umiarkowanie w jedzeniu słodyczy, tłuszczy i ziemniaków, przestrzeganie diety bogatej w owoce

Ostatnia edycja:
Ja zaraz wypije glukozę 50 g i ide na badanie.
Wy musiałyście być przed tym badaniem na czczo?? Bo ja nie, gin pozwoliła mi zjeść małe śniadanko :tak: ale koleżanka była tym bardzo zdziwiona :baffled:
Poza tym ona miała pobierana krew przed glukozą i po niej a ja tylko po :blink:

reklama
Do góry