reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyniki badań laboratoryjnych

cos dawno nikt nie pisal o wynikach... czy juz nie robicie badan zadnych? ja na wizycie otrzymalam wyniki badania moczu - wszystko w porzadku :)))) i cytologia tez jest w normie!!!! buzka!

reklama
pierwsze badania wyszły mi całkiem niezle,tylko hemoglobine i hematokryt miałam za niski,w szpitalu jak mnie klóli bylo jeszcze lepiej,a teraz nie wiem dostałam skierowanie na morfologie i mocz ale zrobie je dopiero przed połowkową wizytą i usg żeby byly aktualne

Ja też wszystko mam w normie oprócz tej anemii, czyli też hemoglobina i hematokryt za niskie. Dorotka a jakie ty masz w tych dwóch wynikach parametry?

Ja właśnie wróciłam od lekarza, który od 20lat "zna" moje nereczki :tak:.
Oddałam trochę "siebie" :-D na badanie. Wynik odbieram w środę, zobaczymy co będzie. A lekarz kazał mi się oszczędzać i trochę sobie dopocząć, no więc odpoczywam przy kompie :-) z kanapkami obłożonymi chyba wszystkim co znalazłam w lodówce :-p

właśnie wróciłam z paznokci i zaraz lece do pracy no i pooglądac dzidziorka

hb-10
ht-30.4

to bylo jakies 3-4 tyg temu,teraz bede robic badania za 2-3 tyg,wtedy napisze co ze mną jest

Blanes a ty jakie masz wyniki?

dobra dziewczynki uciekam do pracy,buziaczki do wieczorka:-)

Dorotka: te wyniki mam z 21.12
Hematokryt: 29,6
Hemoglobina10,5
Czerwone krwinki też mam za nisko, bo 3,20
Wyniki mam zbliżone do twoich, generalnie to normalne w ciąży, ale u mnie niestety nie jest spowodowane niedoborem żelaza, bo mam je w normie (20,4). Zobaczymy, za tydzień robię badania to się dowiem co i jak.

Moje wyniki całkiem całkiem. Nawet mocz wyszedł prawie prawie.

A co do standardowych problemów w ciąży to nadal mieszczę się w normie:

HGB 13,7
HCT 39,7

Także nie jest źle :tak: A zaznaczę że nie wcinam żadnych tabletek.

Poległam na glukozie :sick: 146 a norma konczy sie na 140. Test do powtórki na 75g glukozy, a potem zobaczymy... w obliczu tego , to że nic nie przytyłam w tym miesiącu jest mało pocieszające :zawstydzona/y:
Ide cos popracuje a potem poczytam o cukrzycy ciążowej...:errr: :hmm:

Sorga, spokojnie, taki wynik, to jeszcze nie cukrzyca!!! Jakbyś miała ze 200, to można się martwić, a nie raptem 6 powyżej normy! Na pewno trzeba to sprawdzić, ale nie martw się na zapas. :tak: Wszystko będzie OK.
Ja też muszę się wreszcie wybrać na to badanie, bo mam skierowanie i przed następną wizytą mam przynieść wyniki. Nienawidzę tej glukozy, a mój doktorek powiedział do tego, że te 75 g, to teraz norma. No i czeka się dwie godziny a nie godzinę. Najbardziej uśmiał się jak go zapytałam o tę cytrynę, bo stwierdził, że my kobitki to wszystko wymyślimy byle sobie sytuację poprawić:laugh2:.
Sorga głowa do góry!

reklama
Do góry