reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyniki badań

Hejka. Jestem w 18 tygodniu ciąży. Byłam wczoraj na badaniu krwi i badaniu moczu. Dziś otrzymałam wyniki a wizytę u ginekologa mam za tydzień. Wiem że interpretacje wyników z neta lub samemu nie mają sensu ale może któraś z Was miała podobny przypadek z obecnością pojedynczych bakterii i leukocytów w moczu w ciąży 🫣
To moja pierwsza ciąża i troszkę panikuję 🙉Dodam też że kilka dni przed badaniem czułam w okolicach intymnych lekki dyskomfort więc domyślam się że może to mieć wpływ na wyniki badań.
W załączniku podsyłam Wam zdjęcie 😊

Załączniki

• IMG_8142.jpeg
    IMG_8142.jpeg
    144,6 KB · Wyświetleń: 109
reklama
Polecam powtórzyć badanie, tylko dobrze je wykonać - podmyć się i ze środkowego strumienia. I jak najszybciej dostarczyć do labu.
Na pewno nie zaszkodzi więcej pić.
Podejrzewam, że lekarz też nic więcej nie zaleci, ale zawsze warto się z nim skontaktować.

Polecam powtórzyć badanie, tylko dobrze je wykonać - podmyć się i ze środkowego strumienia. I jak najszybciej dostarczyć do labu.
Na pewno nie zaszkodzi więcej pić.
Podejrzewam, że lekarz też nic więcej nie zaleci, ale zawsze warto się z nim skontaktować.
Wizytę u swojego ginekologa mam za tydzień więc myślę że zleci ponowne badanie. No właśnie Mój błąd z podmyciem się bo przed pobraniem moczu tego nie zrobiłam 🤦🏻‍♀️

to zanim dotrzesz do lekarza, to powtórz badanie. Kosztuje kilka zł. a jako kobieta w ciąży nawet nie będziesz musiała stać w kolejce ;-)