Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Witam!!! Jeżeli macierzyński kończy mi się 7 stycznia tj. piątek i chcę iść na urlop wypoczynkowy czy dni urlopu liczę od 8 stycznia tj. soboty czy od 10 stycznia tj.poniedziałku, bo nie wiem czy weekend muszę uwzględnić.
Wymiar urlopu podaje się w dniach roboczych. Niemniej powinna Pani najpóźniej w ostatnim dniu urlopu macierzyńskiego złożyć wniosek o urlop wypoczynkowy bezpośrednio po macierzyńskim.
Ja bym napisała podanie o urlop od 8.01, bo i tak na sobotę i niedzielę urlopu Ci nikt nie da, a w ten sposób będziesz na 100% "kryta", gdyby pracodawca chciał Ci zrobić problem i udowodnić, że nie korzystasz z urlopu "bezpośrednio po macierzyńskim" (a tylko bezpośrednio po macierzyńskim pracodawca ma obowiązek udzielić Ci urlopu, na każdy inny termin może nie wyrazić zgody).