reklama
ja kupiłam taką z ziaji 100% lanolina Ziaja mamma mia lano-maść 15 ml - Apteka Internetowa Cefarm24
pola.
Fanka BB :)
W którymś wątku jak była mowa o maściach to chyba (bardzo chyba) Katka pisała, że są już dostępne inne maści 100% lanoliny.
Ja pisałam wczesniej ze zamierzam zakupić maść a-pectus. 100% lanoliny. Spooooro tańsza od purelanu.
s.michalina
Same nowości się dowiaduję. Lanolina - nigdy nie słyszałam, muszę zapamiętać! Dzięki!
Nam położna na szkole rodzenia powiedziała, że można w aptece kupić czystą lanolinę. Wychodzi taniej niż maści. Tylko z tego co czytałam, to nie wszędzie chcą sprzedać.
Ja będę szukać jeszcze, bo będę potrzebowała lanoliny do lanolinowania wełnianych otulaczków do pieluszek ;-) A na ten czas mam maść z palmersa na brodawki, które na początku ciąży popękały mi praktycznie do krwi. Co to będzie jak ja tak zareagowałam bez karmienia....
Ja będę szukać jeszcze, bo będę potrzebowała lanoliny do lanolinowania wełnianych otulaczków do pieluszek ;-) A na ten czas mam maść z palmersa na brodawki, które na początku ciąży popękały mi praktycznie do krwi. Co to będzie jak ja tak zareagowałam bez karmienia....
Katka***
Bellina ja miałam podobnie z sutkami tak myślę. Tyle że nie do krwi. Stosowałam bepanten na płatek kosmetyczny i przykładałam do sutków kilka dni i nocy. Przeszło. Myślę że nie ważne jaka maść byle smarować.
Doti bardzo chyba bo to nie ja pisałam ;-)
Doti bardzo chyba bo to nie ja pisałam ;-)
Ostatnia edycja:
kropka&pączek
Ja też miałam masakrę z piersiami poprzednio, ponadrywały mi się brodawki i chyba dlatego straciłam pokarm, bo się zablokowałam psychicznie chyba, bo jak dostawiałam małego to zaciskałam zęby z bólu. Ja mam dosyć duży biust i jak był taki napompowany to mu ciężko było chwycić, poza tym słabo z mlekiem było, dzieciak wisiał na piersi pół godziny a potem płakał że głodny, a jak naciskałam pierś to jakaś marna kropleka kapała...
U mnie najlepiej sprawdził się bephanten, smarowałam grubą warstwę i jakoś się goiło. Purelan nie sprawdził mi się wcale. Strasznie twarda była ta maść, z tubki ledwo się dawało wycisnąć, a jak miałam ją rozsmarować na bolących piersiach to już w ogóle... Chyba ze teraz w lecie łatwiej go będzie używać bo ciepło? Bephantenu nie zmywałam, tylko przecierałam pierś wilgotną pieluszką, mały mi się nigdy nie pochorował.
Ostatnio używam go do smarowania pięt, mam ogólnie problem z suchą pekającą skórą, a teraz nie wyrabiam z pedicurem i super działa na suche pięty, łokcie, kolana, otarcia itp. Jak dla mnie produkt bomba. A jeszcze mój mąż kiedyś miał wypadek na rowerze i się nieźle poobdzieral na twarzy, smarował sobie strupa tym i zagoił się w tydzień. Maść dobra na wszystko
U mnie najlepiej sprawdził się bephanten, smarowałam grubą warstwę i jakoś się goiło. Purelan nie sprawdził mi się wcale. Strasznie twarda była ta maść, z tubki ledwo się dawało wycisnąć, a jak miałam ją rozsmarować na bolących piersiach to już w ogóle... Chyba ze teraz w lecie łatwiej go będzie używać bo ciepło? Bephantenu nie zmywałam, tylko przecierałam pierś wilgotną pieluszką, mały mi się nigdy nie pochorował.
Ostatnio używam go do smarowania pięt, mam ogólnie problem z suchą pekającą skórą, a teraz nie wyrabiam z pedicurem i super działa na suche pięty, łokcie, kolana, otarcia itp. Jak dla mnie produkt bomba. A jeszcze mój mąż kiedyś miał wypadek na rowerze i się nieźle poobdzieral na twarzy, smarował sobie strupa tym i zagoił się w tydzień. Maść dobra na wszystko
elifit
Moderatorka
Jak miałam poharatane brodawki to ściągałam laktatorem i karmilam strzykawką. Nie chciałam butli a nie dało się inaczej. Także dziewczyny nie poddawajcie się wtedy bo to da się przetrwać. Generalnie problemy laktacyjne są przez pierwsze 3 miesiące a potem jakoś idzie
Katka***
Kropka nie wpadłabym na to że bepanthen mogę dawać też na łokcie! Mam takie brzydkie :-( aż wstyd a nic nie pomaga. Może spróbuję z nim...
reklama
kropka&pączek
Spróbuj,
mi pomógł, a mam z tym od zawsze problem, jedynie zatłuściłam prześcieradła, bo zazwyczaj na noc się smaruję
mi pomógł, a mam z tym od zawsze problem, jedynie zatłuściłam prześcieradła, bo zazwyczaj na noc się smaruję
Podziel się: