reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

Ja mam wiedze sprzed 10 lat, wiec moze cos sie zmienilo od tamtego czasu.
Mnie pediatra pokazywala, jak odciagac napletek i czyscic, zeby krzywdy nie zrobic i nie naderwac skorki. I odciaganie napletka zapobiega stulejce - taka byla wowczas teoria. W kazdym badz razie moje chlopaki nie maja problemow z siusiakami. Wiec dobrze sie nimi zajmowalam :)

reklama
Wiesz Hubson pytam bo jak to co do ciąży i bobasów jest milion teorii więc wolę dopytać. Nie myśl że sądzę że krzywdę robiłaś tylko ja z braku doświadczenia żebym coś nie skopała:( wolę się upewnić sto razy.

Ja tez o suchej pielęgnacji tylko słyszałam, że starać się nie moczyć ale jak np. w kąpieli się zamoczy kikut to żeby delikatnie osuszyć i tyle.

U nas pediatra nie kazala nic robic z siusiaczkiem. Teraz wlasnie idziemy na bilans dwulatka napletek ciagle nie schodzi wiec zobaczymy co doradzi. Pamietam jak kuzynka byla z tym problemem u lekarza a ta malpa tak beZ skrupulow zlapala i szarpnela!!!! No ja bym jej oczy wydrapala chyba

Ja tez nie mam zamiaru nic ruszać chyba że lekarz coś wymyśli bo facetowi uszkodzić najważniejszą część ich ciała to lepiej nie:-D

Ja to bym nawet nie wiedziała co i jak z pielęgnacją siusiaka :-D druga też jest dziewczynka więc mój mąż się przyzwyczaił już.
Też słyszałam od koleżanek które mają synków że każda inaczej podchodzi do pielęgnacji.

Ja myślę że każda wybierze najlepszą według siebie metodę.

Tak, sucha pielegnacja czyli że nic nie robi się.

reklama
Do góry