reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

Patrzyłam na ceny na allegro i przykładowe apteki (DOZ) i w aptece wyszło taniej. Wstrzymam się zatem i nie będę szaleć internetowo.
A z ciekawości - podpaski? Zwykłe duże bella czy specjalne poporodowe?
Po cc też się macica oczyszcza, ale mniej niż w przypadku sn? Ktoś coś wie?

Pola ja nie będę nosić w chuście dziecka więc się nie wypowiem :-(

reklama
Katka po cc też się macica oczyszcza i podpaski poporodowe wskazane jak najbardziej :tak:

Pola ja planuję chustę, ale raczej dopiero od września, bo w upały to tak nie bardzo chyba. Siostra polecała mi nanibaby czy jakoś tak. W każdym bądź razie tkaną, a nie elastyczną

Katka, ja kupiłam podkłady poporodowe z canpola. Dziewczyny tutaj polecaly tez hartmanna. Ja poprzednio używałam belli i czułam sie jak z ksiazka telefoniczna miedzy nogami dlatego tym razem zdecydowałam sie na canpola.
Po cc macica tak samo sie musi oczyścić. Nie ma zmiłuj.

Dziewczyny czy zaopatrujecie sie juz teraz w termoopakowanie? I w chustę do noszenia malenstwa? Jaka chusta jest polecana?

Ja będę chustować, już dawno kupiłam chustę bo okazję znalazłam Bez tytułu.jpg

chusty bykay

Witamy na www.angre.com.pl

Załączniki

• Bez tytułu.jpg
    Bez tytułu.jpg
    47,5 KB · Wyświetleń: 52
I podpaski i majtki mam canpol.
Chusty nie mam ale pomyślę bo przy dwójce dzieci byłoby mi wygodnie bez wózka na placyk przed blok wyjść.

Z tą pielęgnacją to tak jak któraś napisała: jsk masz bezproblemowe dziecko to kupuj co chcesz i nie czytaj składów. Jak rodziłam syna to nivea i Johnson używałam i może miałam to szczęście że Aru nic nie uczuliło.
Ja np zwracam uwagę na żywność i staram się unikać chemii. Na szczęście w tym się zgadzamy z mężem.

Ja mam elastyczną po Klaudii, jak będzie potrzeba potem, to kupię jeszcze tkaną, bo elastyczna na dość krótko starcza.:tak:
Lilla ten facet na zdjęciu też jest źle zamotany - te poły na ramionach powinny nie wychodzić poza obręb barku, a nie jak t-shirt. Poza tym gdzie są nogi dziecka?:shocked2:
Termoopakowanie mam zwykłe styropianowe też po Klaudii, prawie nieużywane.

Katka
, podpaski raczej poporodowe niż normalne, ze mnie mocno się lalo, nie wyobrażam sobie tego potoku na zwykłych podpaskach.

Właśnie przymierzylam majtki siateczkowe canpol bo wzięłam rozmiar s/m i się bałam że za małe ale są dobre. Kupiłam w Gemini i są to FIGI nie takie spodenki jak wyżej na zdjęciu.
Z czystym sumieniem polecam bo są bardzo wygodne

reklama
termoopakowanie kupiłam, ale ja mam i Olę dla której się przydaje czasami... przyda się, jeśli nie karmiła piersią, dla cyckowych dzieci nie potrzeba na początek, dopiero jak zaczniesz nosić ze sobą wodę i słoiczki

chusta na początek dla laika może być elastyczna, sprawdza się dla maluszków, najpierw się nią mota, a potem wkłada dzidzię. na dłużej wystarcza, ale i więcej kosztuje, tkana, koniecznie skośnokrzyżowo, ja mam z lenny lamb, jakościowo dobra i cenowo też. zresztą na początek lepsza jest uzywana, bo jest już złamana i lżej się ją mota niż nową. moją nową zanim złamałam, minęło chyba z 10 prań, jak nie lepiej...
Jagódka, dzidzia tam jest włożona nie na kangurka, tylko tak bokiem, w kołyskę, dlatego nie ma nóżek widocznych

ja mam majtki i podkłady z canpola, kupiłam dziś też podpaski nocne i zwykłe. po cc w szpitalu uzywałam podkłady, na wyjście już podpaskę i potem na noc i na leżenie w łóżku te nocne, a jak chodziłam, to te normalne

Do góry