reklama

Wyprawka - czego żałujecie?

reklama
To ja od razu tez się dołączę. Wybrałam fotelik samochodowy a każdy mi powtarza ze za drogi itp, ale kierowałam sie bezpieczeństwem i wygoda malucha, bo z tego co wiem to foteliki z wózków 3v1 to takie antymandaty i nic więcej. Jakie foteliki samochodowe kupowalyscie dla noworodka ?
My mamy Pixel Avionaut:) teraz gdy Maluch jest większy doceniam jego niską wagę;)

W 29tc prałam i prasowalam (ok2 tyg). Teraz 33tc wypralam nosidełko i w sumie została tylko gondola do odświeżenia (chyba zrobię to wieczorem lub jutro). To co gotowe jest schowane w komodzie lub w łóżeczku przykrytym kocem żeby się nie kurzyło. Ogólnie mam od kilku dni straszne bóle podbrzusza i silne skurcze przepowiadające więc dobrze że reszta gotowa bo mam teraz leżeć i odpoczywać

Aktualnie rozglądam się za wózkiem dla bliźniaków umalucha.pl/pl/menu/blizniacze-535.html

Ostatnia edycja:
A w którym tygodniu zaczęłyście przygotowywać wyprawkę?
Około 28tc, wcześniej nie chciałam i było sporo innych spraw (przeprowadzka, praca). Około 28tc zamawiałam i prałam ubranka, później kupiliśmy łóżeczko, meble, na samym końcu fotelik.
Ale są też mamy, które już do 3.miesiąca mają wszystko gotowe 😉.

A w którym tygodniu zaczęłyście przygotowywać wyprawkę?
Po pierwszych prenatalnych kupiłam już wózek. Ogólnie z najstarszą szybko dużo miałam. Z drugą mało nowych rzeczy więc jakoś na przełomie 8/9 mies prałam i po wysuszeniu w woreczki strunowe pakowałam. Jakby się wcześniej zaczęło to mąż by to ogarnął. Też tak późno robiłam inne zamówienia jak podpaski poporodowe czy pieluchy.
Teraz parę rzeczy kupiłam już (jestem w 26+1), większość na ten pierwszy rok i tak po starszych będzie miała. A co do kosmetyczki to myślę, że ok 8mc

reklama
Mi się nie przydał rożek, mały ani razu nie spal w nim. Nie przydało mi się też nie wiadomo ile pieluch, kupowałam po 3 chyba każdego rodzaju.
Za to bardzo mi się przydał kosz na pieluchy AngelCare i podgrzewacz do chusteczek co większość mi odradzała.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry