reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wyprawka czerwcowej mamy

My wanienkę będziemy mieć taką składaną jakby prostokątna. Ponoć jest wygodna no i po myciu zajmuje bardzo mało miejsca. Z racji że mamy małą łazienkę to chyba będziemy kąpać Małą na pralce ;)
W jakich sklepach kupujecie body kopertowe? Bo z tego co widzę to h&m ma takie, a w większości sklepów są te wkładane przez głowę. Takich już mam sporo bo dostaliśmy, ale na sam początek wolałabym mieć też kilka takich rozpinanych po całości. W Lidlu też czasem bywają, ale teraz akurat nie ma nic w gazetce...
w smyku widziałam body kopertowe, kiedyś też w tesco były

reklama
Dziękuję za odpowiedź :) Fajnie, że już mam zawężone pole poszukiwań do tych dwóch MaxiCosi. Muszę je zobaczyć na żywo, porównać i wtedy podejmę ostateczną decyzję.

ZUZA.80 - wczoraj sporo czytałam na temat tych fotelików (nie mogę teraz znaleźć) i kojarzy mi się, że w testach uzyskały taką samą ilość punktów z bazą i bez. Hmm to chyba też kwestia wygody w takim razie skoro w kwestii bezpieczeństwa nie ma różnicy :)

A co do wanienki to póki co jestem pewna, że kupię stelaż :D

Baza podwyższa bezpieczeństwo! A nawet rodzaj bazy ma znaczenie.

Dla Cabriofix za Link do: MAXI COSI fotelik Cabrio Fix

4 gwiazdki w testach ADAC (z bazą FamilyFix) - ocena ogólna i bezpieczeństwo

5 gwiazdek w testach ADAC (z bazą EasyFix) - ocena ogólna i bezpieczeństwo

3 gwiazdki w testach ADAC (test fotelika bez bazy)

Baza podwyższa bezpieczeństwo! A nawet rodzaj bazy ma znaczenie.

Dla Cabriofix za Link do: MAXI COSI fotelik Cabrio Fix

4 gwiazdki w testach ADAC (z bazą FamilyFix) - ocena ogólna i bezpieczeństwo

5 gwiazdek w testach ADAC (z bazą EasyFix) - ocena ogólna i bezpieczeństwo

3 gwiazdki w testach ADAC (test fotelika bez bazy)
Nie zawsze jest jak piszesz - Pebble Plus bez bazy ma 5 gwiazdek, a 4 gwiazdki z bazą (na pewno traci choćby za ergonomię, bo baza zajmuje i wymaga dużo miejsca.

W jakich sklepach kupujecie body kopertowe? Bo z tego co widzę to h&m ma takie, a w większości sklepów są te wkładane przez głowę. Takich już mam sporo bo dostaliśmy, ale na sam początek wolałabym mieć też kilka takich rozpinanych po całości. W Lidlu też czasem bywają, ale teraz akurat nie ma nic w gazetce...
Ja kupuję H&M i na allegro i w sklepie internetowym - bardzo mi się podobają :)

My wanienkę będziemy mieć taką składaną jakby prostokątna. Ponoć jest wygodna no i po myciu zajmuje bardzo mało miejsca. Z racji że mamy małą łazienkę to chyba będziemy kąpać Małą na pralce ;)
czy masz na myśli może wanienkę Stokke Flexi Bath? Chyba, że są jeszcze jakieś inne, bo o tych wiem, że są składane właśnie. Mąż mi je pokazał w internetach zachwycony, bo po złożeniu nie zajmie wiele miejsca, ale nie znam nikogo kto by używał i miał jakieś zdanie na jej temat, czy ona jest rzeczywiście wystarczająco duża - jakoś taka nie za wielka mi się wydaje. Producent niby podaje, że sprawdzi się nawet do 4 roku życia dziecka - ale czy nie będzie w niej zbyt mało miejsca maluszkowi?

czy masz na myśli może wanienkę Stokke Flexi Bath? Chyba, że są jeszcze jakieś inne, bo o tych wiem, że są składane właśnie. Mąż mi je pokazał w internetach zachwycony, bo po złożeniu nie zajmie wiele miejsca, ale nie znam nikogo kto by używał i miał jakieś zdanie na jej temat, czy ona jest rzeczywiście wystarczająco duża - jakoś taka nie za wielka mi się wydaje. Producent niby podaje, że sprawdzi się nawet do 4 roku życia dziecka - ale czy nie będzie w niej zbyt mało miejsca maluszkowi?
Wygląda tak jak Stokke więc pewnie to ta, my ja będziemy mieć od mojego brata i u nich się sprawdziła, właśnie przez to że zajmuje mało miejsca no i nie trzeba wlewać bardzo dużo wody żeby wykapac dziecko. Nie wiem do którego r.z Maluch się zmieści, bo jak ich córka miała 1,5roku to wyjechali za granicę i już nie brali jej ze sobą. Ale jak teraz spojrzałam ile ona kosztuje to w życiu bym tyle za wanienkę nie dała ;)

Wygląda tak jak Stokke więc pewnie to ta, my ja będziemy mieć od mojego brata i u nich się sprawdziła, właśnie przez to że zajmuje mało miejsca no i nie trzeba wlewać bardzo dużo wody żeby wykapac dziecko. Nie wiem do którego r.z Maluch się zmieści, bo jak ich córka miała 1,5roku to wyjechali za granicę i już nie brali jej ze sobą. Ale jak teraz spojrzałam ile ona kosztuje to w życiu bym tyle za wanienkę nie dała ;)
O no to super! ona jest rzeczywiście funkcjonalna w małych łazienkach, albo jeśli się nie chce omijać codziennie stelaża itd. Ale masz rację, cena powala!

reklama
Do góry