reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

mam nadzieje, ze moj maluch jakas butelke zaakceptuje, bo... czasem chcialabym gdzies wyjsc jednak sama z domu :-p

wymyslilam, ze kupie ten antykolkowy zestaw TT, bo rzeczywiscie taniej wychodzi w zestawie jak tak sobie policzylam, a do tego extra ta mala butelke 150ml (bo w zestawie jej nie ma). i pozostaje miec nadzieje, ze moje dziecko zostanie fanem TT :-D

reklama
My od urodzenia Filipa korzystaliśmy z butelek Aventu, tych z serii antykolkowych. Kolek nie miał, więc nie wiem czy to coś pomogło czy nie. Smoczków też z Aventu używaliśmy, do tych rzeczy aventowych się przyzwyczaił i tak zostało. Teraz również nie będę nic zmieniała.

A gdzie radzicie sie zaopatrywac w ciuszki na sam poczatek? Bo z jednej strony z rozmiaru 56 misie szybko nam wyrosna wiec szalec chyba nie ma co na firmowki a z drugiej czy takie z supermarketu beda dobre dla delikatnej skorki dzidziusia (a moze jest cos posredniego?)? Sama nie wiem co robic... Spiochy moze od znajomych i allegro, chociaz czesc ale bodziaki fajnie chyba miec nowe? Pewnie jako doswiadczone mamusie macie jakies podpowiedzi :-)

teva w C&A mają fajne ceny bodziaków i śpiochów w małych rozmiarach (leżą zazwyczaj w tych "koszach", nie wiszą...) w tesco masz nie drogie zestawy po 3-5 sztuk, też warto...w H&M ale tu już trzeba wychaczyć jakieś promocje, chociaż czasem są po dwie sztuki sprzedawane, jeśli chodzi o skarpetki to ja polecam H&M mają takie malusie bez gumek, tylko delikatne bezuciskowe ściągacze i pakowane były chyba po 3 albo 5 sztuk...smyk odpada wg mnie, ceny z kosmosu, żadko tam coś kupuję, chyba, że na jakąś okazję, ale to też wolę szukać gdzieś indziej

Ostatnia edycja:
a ja polceam tkmaxx jak masz w mieście :)
ja kupiłam ostatnio 5 body w zestawie za 30 zł chyba były (i tam były 2 rozmiary 56 i 3 rozmiaru 62) ale były tez inne i komplety inne np. śpioszki itp
albo mothercare (ale na przecenach) jak będą teraz w grudzienstyczen promopcje to sie opłaca, tez kupowałam dla Mai zawsze i tam chyba w paczce jest coś ok. 6 czy 7 sztuk body, kupowałam za 30/35 zł na przecenach :)

Faktycznie czekaja nas wyprzedaze! :-) A myslicie ze dam rade takie nierozpinane na poczatku wkladac malenstwu? Mam nadzieje ze szybko nabiore wprawy nawet jak padnie na cc. Endo ceny spore :-/

wiesz co to zalezy jakie masz podejście :p
ja od poczatku miałam nierozpinane i problemu nie miałam, a śmiać mi sie chciało z dziewczyn co pół godziny ubierały dziecko bo sie bały ze mu ręce połamią :-D

endo rzeczywiscie drogo.. ale tez czasem mają promocje, ja mam kilka ubrań własnie z promocji, oczywiście moja mama wylukała i zamawiała :D haha

ja też nie miałam problemu, ba nawet mój R nie miał, jedyny problem jaki miał to na początku bał się kąpać Ami, ale ubierać, przebieraćto zero :tak:

Smyk ma fajne ciuchy, ale często gęsto nie trafiam z rozmiarem. I kupuję w przecenach, bo tak to strasznie drogo. Tescowskie też są ok, ale zależy które. Ogólnie i tak ubranka się nie zniszczą za bardzo (dopiero jak zaczniesz dawać pokarmy typu starta marchew - masakra), więc czy będą to używane, czy Tescowe, czy inne Mothercary to Twoja decyzja.
Co do zapinania, to jak najbardziej będziesz wiedziała co i jak, nie martw się.

reklama
Ja mam zamiar te pierwsze ciuszki kupować w rozmiarze 56. My oboje z mężem nie jesteśmy wysocy, córy też, a urodziły się wszystkie mając po 51cm nawet najmłodsza córeczka ważąca 3950 miała taki wzrost, więc myślę że i maleństwo będzie miało podobny. Córki chyba do trzeciego miesiąca ubierałam w ciuszki na 56 w tych na 62 na początku, to się topiły...

Co do kupowania to rzeczy typu body, śpioszki itp, kuzynka obiecała mi kupić w Anglii, mówiła że może kupić o wiele taniej niż w Polsce, a pod wiosnę ktoś tam od niej będzie jechał do Polski, to za przesyłkę też nie będę musiała płacić.

Do góry