reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

A ja nawet nie wpadłam na to żeby pod pajacyk coś ubrać :rofl2:. U nas pajace były na noc i zawsze na gołe ciało.
A Antek się rozkopywał.. Jak go cieplej ubrałam to się wiercił i wybudzał, więc z nim nie walczyłam. Spal odkryty w pajacu.. i tak do dzisiaj śpi w piżamce na kołdrze. A w pokoju max 19 stopni

reklama
Zgodnie z tym co obiecałam, przyszła nasza nowa furka więc wrzuce Wam parę zdjęć ;-)
Na razie wrażenia pozytywne :-) zaskoczona jestem, że koła są pompowane :-) bo byłam pewna, że są piankowe (przez to też wózek jest cięższy, ale ja długo go użytkować nie będę ;-) bo dla większego i cięższego dzieciaczka mam Nomada ).
Gondolka transporter malutka ale to też wiedziałam ale u nas te pierwsze 6 m-cy i tak wypada w lecie więc wydaje mi się, ze nie ma znaczenia. Jakbym rodziła w sierpniu tak jak młodą to bym chciała gondolkę Capazo Pro :-) bo jest większa.

Ogólnie to się zastanawiałam czy 3- kołowiec nie będzie wywrotny ale moja panna się wpasowała w niego i pojeździłyśmy po domu i nie ma mowy o wywrotce, jest jak najbardziej stabilny, podbija się bez problemu z siedziskiem zarówno przodem jak i tyłem do kierunku jazdy (z obciążeniem 19kg ;-) ). Siedzisko spacerówki rozkłada się na płasko, budka naciąga się do pałąka więc w razie wichury jak komuś zależy zabezpieczenie jest (w nomadzie tego nie mam ale przeżyłam ;-) ). Koszyk- lepszy dostęp niż w Nomdzie ale za to sporo mniejszy.
Bezproblemowa zmiana gondola/fotelik/ siedzisko wszystko na tzw. klik-klik. Składa i rozkłada się jednym ruchem ręki(no może dla mniej wprawionych na początku dwoma).

Więcej pewnie wyjdzie w praniu :-) ale jak na razie jestem bardzo na tak ;-)

Załączniki

• PB190341.jpg
    PB190341.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 67
  • PB190338.jpg
    PB190338.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 65
  • PB190339.jpg
    PB190339.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 68
ża mnie to,wiecie co ...przeraża mnie to, że tylne koła mają taki wielki rozstaw...z x-landerem w paru sklepach zdarzało nam sie wracać do bramki bo przez kasy wyjechac sie nie dało :-(

Felidae mówisz o tym slalomie?
miałam X-landera XA i jak patrze na Slaloma to na bank ma mniejszy rozstaw kół... nie wiem ile cm jest w XA ale tu od końca koła do końca 2-go jest 60cm. Może na zdjeciu tak wyszło, ze wygląda na szeroki rozstaw.

Fajny wózeczek, gratuluję zakupu.

Dopóki nie przeczytałam w opisie mojego Graco, że ma mały rozstaw kól, to sie tym nie interesowałam, ale jak doczytałam, to zaczełam zwracać na to uwagę, zwłaszcza w sklepach i faktycznie, wiele mam ma problem z wyjściem.

mój pierwszy zakup dla maluszka z 5.10.15...a raczej mojej mamy, bo pognałam ją do CH, bo u nas obdzwoniłam sklepy i nigdzie nie było r.62. Widziałm na żywo, milusi futerkowiec, unisex, słodki, taki cieńki kombinezon na wiosnę. Chociaż sklepu nie lubię, mam nadzieję, ze się sprawdzi.
original.jpg

dominiczka: gratuluje wózka :D hehe
a ja nawet nie patrzyłam na rozstaw kół, u nas w lidlu pełno miejsca, bliźniaczy sie mieści :p
ja z wózkiem wielofunkcyjnym nigdy nie miałam problemu sie zmieścic :p

Nef: śliczny ten kombinezon, ja mam taki różowy po Mai ale... nie pamiętam jaki rozmiar:no: i musze chyba sprawdzić sobie jak bede u rodziców, bo wydaje mi sie ze to było 68 to noworodek będzie pływał... a teraz akurat będą przeceny zimowe to moze kupie coś mniejszego :)

Nef - prześliczny ten pajacyk. ja chyba też taki kupię :). Tylko rozmiar sobie porównam.
My dostaliśmy od znajomych nowy zimowy kombinezon dla Antka w rozm. 56 własnie z 5,10,15. I jak przykładałam do innych rzeczy to 56 było rozmiaru 62/68. I tak Antek jeździł przez pierwsze dwa miesiące w kombinezonie rozm 56, bo za nic na świecie nie chciał się robić ciasny. A inne ciuchy już 68 nosił.

Ech, a widzę że w e-sklepie tylko 56 został.

reklama
Ja wczoraj też myślałam o kupnie właśnie takie pajaca z polaru lub weluru bo niby mam kombinezon w rozmiarze 56 ale jak pożyczyłam go siostrze która urodziła 24 kwietnia to mały się w nim przegrzewał zaś dla Fifka urodzonego na koniec października był ok więc jest to typowo zimowy a u nas raczej właśnie bardziej taki wiosenny jesienny by się przydał

Do góry