reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

wstawiam obiecane zakupy ciucholandowe:-D
054.jpg059.jpg

reklama
Superowe te zakupy robicie;-)

Ja Wam powiem, że dla Julci to zawsze od początku kupujemy zestawy szmatek uzywanych na Allegro (no chyba, że dostanie coś nowego w ramach prezentu od rodziny) i jestem bardzo zadowolona- tanio, a ubranka świetne. Z reszta wybieram z nich co mi się podoba i co praktyczne, a resztę po prostu sprzedaję dalej (czasem zarabiając na tym więcej niż zapłaciliśmy bo lepiej zaprezentuję na fotce dane ubranko) Z resztą nie jest powiedziane, że coś co mi się nie podoba np. z powodu koloru to innej mamuśce nie przypadnie całkiem do gustu bo np. lubi swoją córcię w brązie a ja nie;-)

Dla Dzidzi niestety jeszcze nie mam nic...jedynie to mam wybraną pościel nową, ale kupimy pewnei dopiero za miesiąc:
KUBUŚ DISNEY POŚCIEL 3-EL. 90x120 SUPER CENA !!!!! (2862027298) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. nr.26 z kicią

Poza tym czekać mnie będzie segregacja rzeczy po Julci i pranie tych najmniejszych. A z zakupów to jedyni nowe butelki, smoczki, mleko HA, laktator (pewnie medeli), no i kosmetyki dla noworodków- hipp sprawdzony i oczywiście pampki newborn:-)

No a teraz bardziej szukałam łóżka dla Julisi- nie ten wątek, ale Wam pokaże- kupimy w styczniu pewnie:
Łóżko dla dziecka 160x80 z mat. i szufladą - Kami (2849376688) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Hej Dziewczynki!
Super ciuszki kupujecie :tak:
Ja dostałam sporo ciuszków dla maluszka i na razie nic nowego nie kupiłam
Po nowym roku idę już na zwolnienie więc się zajmę wtedy na poważnie zakupami :-D
Mam pytanie do mamusiek. Jaki materac do łóżeczka polecacie?
Podobno już się odchodzi od gryka -pianka- kokos.
Że podobno najlepsze są lateksowe, ale drogie.
Więc najlepszym rozwiązaniem jest kupno zwykłego piankowego, który można po jakimś czasie "bez bólu" po prostu wymienić gdy się odkształci.
A co Wy radzicie?

Ostatnia edycja:
ooo serio juz gryka/pianka/kokos nie jest hiciorem? :confused:
to tez bede wdzieczna za rade co w takim razie w zamian, bo ja tam sie kompletnie na materacach nie znam :-p

widze dziewczyny, ze sie rozkrecacie z zakupami ciuszkowymi ;))

a powiedzcie mi jak to jest ze skarpetkami? gdzies wyczytalam, ze najlepsze 100% bawelny... tylko jak tak patrze po sklepach i na all to zadne nie maja 100% bawelny :eek: to moze ja cos zle zrozumialam:confused:

a do mnie dotarly kolejne nabytki - kocyk i zabawka sensoryczna :-)
mialam szyc sama, ale szukajac materialow znalazlam je w takiej cenie jaka musialabym zaplacic za same materialy :-D
no to kalkulacja prosta :-D

minky.jpg

teraz czekam az mi w koncu kolorowy filc przyjdzie, bo chce juz sama uszyc takie literki z imieniem, do tego jakies mini zabawki-zwierzaczki itp. ;) mam nadzieje, ze listonosz wkrotce zapuka do moich drzwi, bo juz bym cos potworzyla :-) nawet mam juz wytypowana poduche Ikeowa do rozprucia (musze miec jakis material zeby wypchac te filcowe cuda... wnetrze poduszki bedzie idealne :-D)

reklama
agusiaks lateksowy dla dziecka na 2 lata:szok:
nasz do sypialni kosztował jakies 2tys, to pewnie do łóżeczka co najmniej 500-600zł. Moim zdaniem ta moda pochodzi od sprzedawców, żeby jeszcze bardziejnaciągnac rodziców.
Ja za piankę gryka kokos płaciłam ok.120zł. Po 2 latach wyglada jak nowy i będzie dla 2 dziecka.

Do góry