reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

U nas w szpitalu koszul według uznania...ja miała dwie rozpinane po srodku az do wysokosci piersi zeby bylo jak cycucha wyciagnac...szczerze na lozkach miałysmy podkłady w razie czego , oczyiscie zeby rana oddychała jak najwiecej lezec w tych podpaskach bella wiec do wizyty w pizamie a potem jak kto woli...dresik wiadomo na wizyty gosci...i ogolnie cały dzien ...

Czy któras juz kupiła jakis zapas pampersów? i sie pochwali bo ja mam dylemat..nie wiem jakie moze do szpitala juz kupilyscie?
chciałabym mikkie dobrze chłonne i w miare cenowo nie drogie :) myslałam o pampersach z pampersa ale to chyba jak jakas promocja bedzie bo tak mysle o jakis tanszych a dobrych..

reklama
A u nas do porodu zalecają mieć swoją koszulę, szpitalną dają gdy np kobietę przywiozą karetką z ulicy ale pewnie jakby się uparł to też by dali :tak: a dziecko w swoje ciuszki dopiero po dobie pozwalają ubrać a tak dostaje komplet szpitalny, moja córa trafiła na biało-niebieski typowo chłopięcy komplet :-D

Aisak ja kupiłam właśnie Pampersa za 19,90 za 43 szt, ale już się promocja skończyła. Kupowałam w Aptece DOZ

A ja podzieliłam ubranka wszystkie co dostałam i kupiłam na rozmiary i wyszło mi, że tych najmniejszych to mam za mało. Body na krótki rękaw, czapeczki i skarpetki mam w nadmiarze, a reszta coś ubogo.

Tasia tych najmniejszych ja prawie w ogole nie mam, moze dwie koszulki i dwa pajacyki. Nie zamierzam kupowac wiecej, bo duze tez mozna podwinac a i tak pielucha dojdzie a w razie czego i meza wyslac mozna do sklepu...

Sluchajcie wiem ze was meczylam wiadrem do mycia dzisiaj na fb, w sumie dla smiechu o tym pisalam, ale pozniej z ciekawosci zainteresowalam sie tematem i kurcze ja chyba to wiadro sprobuje:)
Wklejam artykul, czy ktos probowal?
To moze byc fajne i ciekawe, czemu by nie sprobowac tak sobie mysle...

Wiaderka Tummy Tub , Zakupy, NIEMOWLĘ

2, Wiaderka Tummy Tub , Zakupy, NIEMOWLĘ

aisak, ja będę kupowała 2-3 paczki Huggiesów Newborn, takich używałam przy Amelci i to były jedyne, któe jej nie uczulały...w Pampersach (pieluchomajtach) dopiero nic nie uczulało, a tak nie wchodziło w grę nic prócz huggiesów

Dzięki dziewczyny ;-) właśnie mam taką torbę sportową ale z kółeczkami że w razie co można pociągnąć więc chyba w nią spróbuje a jak się nie zmieszczę to najwyżej walizkę wyciagnę, oczywiście tą mniejszą :-D poprostu nie chciałabym wyjść na dziwną na którą wszyscy się będą patrzeć co ja tam mam ;-)

Co do pieluch to ja mam ten kartonik z huggiesa więc te zamierzam zabrać do szpitala, mam jeszcze z 15-20 szt. pampersów 1 i gdzieś tyle samo happy 0 (ktorych pewno na bank nie wykorzystam). Chyba kupie jeszcze małą paczkę dady 1 i to chyba tyle jeśli chodzi o ten najmniejszy rozmiar. Z większych to kupię po paczce huggies 2 i dady2, a resztę to jak już młody sie urodzi, nie zamierzam gromadzić nie wiadomo ile bo tez nie mam gdzie tego trzymać, a przeciez sklepy są więc nie ma problemu ;-)
Jeśli chodzi o uczulenie od pieluch to u nas pojawiło się później od pampersów- tych z wkładem aloesowym i wtedy przeszliśmy na huggiesy, po czym stwierdziłam, ze są (jak dla mnie) o niebo lepsze od pampków, a później otworzyli u nas biedronkę i spróbowaliśmy z dadami, nie uczulały a jakościowo nie odbiegają aż tak bardzo, najważniejsze, że nie przeciekały :-p

Pchła oglądałam filmiki na you tube i dużo słyszałam dobrego o wiaderku, ale sama kurna się boję :baffled: dzisiaj w sklepie pytałam gościa jak sie sprzedają wiaderka to mówił że kiepsko, jedynie przychodzą klientki od zaprzyjaźnionej położnej, która zachęca do kąpania w wiadrze i są zadowolone...
fajnie byłoby być do tego przeszkolonym :dry:

Ja też do wiaderka podchodzę sceptycznie, ale wracając myślami do dawnych czasów, to ci bardziej biedniejsi używali bali do kapieli, właśnie takich kształtu wiadra, u bogaczy były bardziej zblizone do wanny :-)
Jednak ja zostaję przy wanience, bo takową mam już w domu.

reklama
Mi się wiaderko podoba, na pewno dziecko czuje się jak w brzuchu mamy wiec jest szczęśliwe, ale tez nie kupię, wanienkę mamy. Jedyne co mnie zastanowiło - informacja że może służyć do 3 lat, jak tam wsadzić 3-latka? :sorry2:

Głową do dołu, bo trzylatek daję już nieźle popalić :-D:-D:-D zapewne niejednej mamie, to przyjdzie do głowy.

Do góry