reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Malutka - hehe bo Ci miejsca zabraknie jak tak będziesz kupować :p fotel świetna sprawa, ja jestem zauroczona tym z ikei: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70300420/ narazie służyłby mi do karmienia w Lenkowym pokoiku, a później do sypialni bym go przetransportowała :) trochę mnie cena przeraża, ale liczę że jakaś promocja będzie :D

Basia
- cudny zestawik :) bujaczek jak najbardziej na + :) ja mam takiego upatrzonego: http://www.brightstarts.pl/index.php?p2786,hustawka-hybrydowa-sahara-ingenuity-60100

Dzisiaj przyszły ubranka :) je je je :) takie upolowałam w Smyku:
1-Lenkowe ubranka.jpg

Co sądzicie o popularnych kocykach Minky? Zastanawiam się nad takim kompletem do wózka, kołyski :) :

yBwy7P.jpg
wzorów i modeli jest tyle, że ciężko się zdecydować :D

Załączniki

• 1-Lenkowe ubranka.jpg
    1-Lenkowe ubranka.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 81
  • yBwy7P.jpg
    yBwy7P.jpg
    49,4 KB · Wyświetleń: 93
reklama
Ania_Beata ja tez chciałam kupić na start kosz, ale był o 50e droższy od drewnianej kołyski i stanęło na kołysce. A wogole to sprawa tych kołysek jest u nas świeża bo mamy zestaw mebelków, ale kupiony w zeszłym roku, po nim sprawiliśmy sobie wielkie łoże małżeńskie i mamy problem z umiejscowieniem mebelków dla brzdąca:D wiec zeby sie zmieściło w tym naszym pokoiku na start bedzie stała kołyska :) a pozniej będziemy myślec o większym mieszkanku z pokojem dla małej. Choc kto wie, moze sie jeszcze pozmieniać :D
Co do minky znalazłam panią ktora mieszka nie daleko nas i szyje na zamowienie takie komplety. Już jestem z nią ugadana na komplet do wózka i łóżeczka z literkami na łóżeczko czy ścianę :) wzor tak naprawdę mogę wybrać jaki chce, ona tylko bierze materiał i szyje:)

Ostatnia edycja:
Sylwiaal - ja dokładnie myślę o tym samym leżaczku. :) Mnie bardzo się podobają te komplety z minky, ale powiedzcie mi, czy to nie jest za ciepłe na maj, a konkretnie u mnie końcówka maja?

Basi89 U nas kosz będzie dlatego, że chcemy by dziecko spało z nami nocą, a w dzień w swoim pokoju. W jego pokoju będzie komplet mebli łącznie z łóżeczkiem. Po 4-5 miesiącach mała będzie spała u siebie i nocą. Taki jest plan a jak wyjdzie w praktyce, czas pokaże.

O Minky to ja się dowiedziałam od Was :) wcześniej tego nie było 5 lat temu. Fajne są, ale właśnie tak jak Ania_Beata pisze na lato to za ciepłe chyba, szczególnie do wózka. Na jesień, zimę super. Dzisiaj widziałam jedna babeczka miala w wózku dla swojego dziecka.

Z mojej listy wózków wykluczyłam dziś camarelo. Obejrzałam jeszcze raz i stwierdziłam, że mają beznadziejnie umiejscowiony kosz na zakupy. Co z tego, że jest wielki jak tam włożyć cokolwiek jest trudno.

Minky występują w dwóch opcjach albo są ocieplane albo nie :D

Ania_Beata - też mam taki plan. Tylko zamiast kosza kołyskę chce do sypialni. A w pokoju małej łóżeczko będzie na stałe, tak jak u Ciebie:)

U mnie będzie kosz z tego też powodu, że nasza sypialnia i pokój dziecka jest na górze, a gdy będę chciała na dole w salonie oglądać tv albo w kuchni pichcić obiad, to kosz zniosę sobie na dół. A jak dziecko już wyrośnie z kosza, to leżaczek -bujaczek na dole.

Sylwiaal - a na jakie minky się decydujesz? Letnia wersja? przyznam że piękne są te kocyki ale ich cena:baffled:

Ania_Beata co do bujaczka to my kupiliśmy taki od pierwszych dni malucha, tj od 3kg :) ah zaczyna sie szaleństwo zakupowe. A wiecie dziewczyny czym sie różnią te minky? Grubością tego polarka?

Jeśli chcemy kupić sobie kocyk z minky to najbardziej są polecane wersje light na okres w jakim my rodzimy czyli letni. Czyli z jednej strony kocyk jest bawełniany a z drugiej strony minky (i one sa bez wypelnienia) Są różne rodzaje wypełnienia (np 2cm włóknina która jest polecana na zimę lub 1 cm wloknina ) w zależności kiedy będziemy chcieli ten kocyk wykorzystać :)

reklama
No i ceny zaleznee są od tego jaki gatunek bawełny wybierzemy :) Są bawełny polskie pościelowe najtańsze , wysokogatunkowe droższe i bawełny z usa te są najdroższe.
Ja mam kocyk na porę letnia z minky :) Do tego podusia do łóżeczka i do wozeczka (która później wykorzystamy jak mały będzie większy troche)

Do góry