reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WYPRAWKA :)

reklama
fionka pisze:
no ja rozumiem że pępek na początku musi być chroniony tylko nie bardzo wiem jak, tzn kaftanik ma nie dotykać pieluszka też ale co dziecko z gołymi nóziami ma być, bo jak się założy śpiochy czy pajac to będzie dotykać pępka ::)

sa4000213ug.jpg
sa4000225bd.jpg

I kopytka nie są gołe... :)

kaśka76 pisze:
może jestem inna ale mnie nauczono, ze zawsze pod kaftanikiem ma być body lub koszulka troczkowa, chyba że jest ogromniasty upał.

kasia, a ty zawsze zakładasz podkoszulkę?

ja nie widze potrzeby - po to mam body - abu nie męczyć dziecka kolejnym ubrankiem...

przez 5 dni które byłam w szpitalu Piotruś leżał w kaftaniku i rożku - nie widziałąm sensu ubierać go w cokoliwek innego, czasami zakładałam skarpetki, a po kapieli czapeczkę...

kosmetyki mam nivea baby - do tej pory...

Mama Boo pisze:
Fionka tu chodzi o to, że kafatnik wiązany z boku nie uszkadza pępusia tak jak bluzeczki zapinane na guziczki z przodu. A jak na to założysz śpioszki to nie drażnią go żadne guziczki, jedyne co to materiał, ale tego nie da się uniknąć :D

w szpitalu używają tylko kaftaników zapinanych z przodu - nie widziałam z tego powodu powikłań pępkowych...

kikut jest zawiązany gazą, a po drugie to sprawa max 1 tygodnia - potem już nie ma kikutka - jest tylko pepuszek o który trzeba dbać - ale nie ranka.

reklama
Ooooo...zmierzyłam kołdrę do łóżeczka. Mam 120x90. Wię będę musiała szukać mniejszej pościeli....
Dobrze, Mama Boo, że zapytałaś. :)

Do góry