reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

WYPRAWKA :)

magdalenaB pisze:
pytia: sliczne te rzeczy macie dla malenstwa. a ten kombajn bardzo praktyczny sie wydaje. tez mi sie taki marzy... ale tylko marzy :) bo drogie sa z tego co wiem.

Widziałam w sklepie za ponad 300 zł, więc faktycznie drogo. My mieliśmy to szczęście, że dostaliśmy używany, od znajomych.

reklama
kaśka76 pisze:
a sklep czynny jest też w niedziele czy od pon. do sob.? możesz dać jakiś namiar czy telefon na niego, bo bedziemy w przyszły weekend u znajomych w Czechowicach? jeśłi Ci to problemu oczywiście nie sprawi.

Sklep jest na ulicy Grażyńskiego 40 (niedaleko Sfery), mam ulotkę, ale niestety nie mają chyba jeszcze telefonu, bo sklep całkiem nowy. Czynny w tygodniu 8.00-17.00, a w sobotę 9.00-14.00, w niedzielę niestety zamknięty. Mają tam też łóżeczka (nasze kupiliśmy za 99 zł +68 zł materacyk) i inne rzeczy dla dzieciaczków.

Taki macie fajne wózeczki a ja dalej nie wiem jaki kupic.
Potrzebuje taki zebym mogla sama wniesc na 4 pietro czyli lekki i nie duze - JAKI TO PROBLEM I GDZIE TAKI ZNALEZC

bacia! ja cały czas podtrzymuję: Graco Quatro jest najlżeszy, szybko sie go składa i jest naprawdę fajny. icze też na obniżki cen zeszłorocznych modeli

Dziewczyny, wczoraj podjechałam z mężem do Ikei (tam jest winda dla inwalidów, nie musiałam wchodzić po schodach ;) )
oglądałam łóżeczka - rozmiar 112x55cm, podeszła do mnie dziewczyna i powiedziała, że nie opłaca się kupować łóżeczka, bo dziecko szybko z niego wyrasta itp.
tak mnie zbiła z tropu, że nie zapytałam, co w takim razie poleca...
normalne łóżeczka sa niewiele wieksze - 120x60cm, więc o co chodzi??
mam dla dziecka od razu kupić wersalkę na 200cm długą?? ;)

ile mniej więcej dziecko będzie spało w łóżeczku? gdzieś do 1,5-2 lat prawda?

z tego co wiem dzieci moich znajomych w łóżeczkach o standardowych wymiarach spały około 2 lat

ale osinko słyszałam nienajlepsze opinie od mam na temat łóżeczek w ikea, przede wszystkim chodziło o solidność wykonania

w tym 120x60 to może spać chyba do ok. 3 roku życia - no chyba że to jakiś dryblas będzie  ;D ; synek moich znajomych ma 2,5 roku i spi w łóżeczku;
są takie łózeczka, które możesz potem przerobić na tapczan, ale trzeba mieć na nie miejsce w mieszkaniu

reklama
Do góry