reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

WYPRAWKA :)

sylwia, z czapeczkami to prawdziwy horror

mój misiek od poczatku miał duza głoe ciwikszosć czapeczek wywaliłam,

kup jedna malutka i jedna większa do kąpieli i taką uśredniona -nie malutką na dwór - potem dokupisz resztę, a na przewiezienie i tak będziesz miałą cieplutki kapturek.

reklama
Wlasnie moja kuzynka ktora ma maluszka powiedziala ze mam nie kupowac rozka z wkladem kokosowym tylko zwykly zeby sluzyl jako kolderka. Ja myslalam ze ten kokosowy lepszy bo jak dam Dzidzie do potrzymania komus to bedzie lepiej( o ile wogole ja dam komus trzymac ;) ) Azik napisz co myslisz o tym rozku bo juz zglupialam

no własnie, to zalezy od dziecka. jeżeli będzie lubiło przebywac w rożku to można mu kupić ten z materacykim, ale jezeli nie  - to wyrzuconie pieniądze.

kup na razie zwykły, jak uznasz że kokosowy ci się przyda to dokupisz pózniej.

też sie bałam brać malucha na recę - ale tylko przez jeden dzień - rożek mi się przydawał tylko po kąpieli i do karmienia, jak spał - to pod kocykiem lub kołderką, jak czuwał to w śpioszkach i body.

i nawet Igor brał malucha bez strachu bez rozka.

No wlasnie,dzieki Anik i Azik to sie ciesze ze jeszcze go nie kupilam bo juz mialam w rekach taki ladny zółty pasujacy mi do reszty. A co myslicie o kupieniu poscieli w supermarketach? Jest tam nawet w komplecie ochraniacz. A ceny tansze niz na alegro. Atesty jakies sa. Widzialam tez lozeczka i to DREWEXU. Tak wlasnie powoli zaczynam liczyc pieniazki,zeby kupic dobre rzeczy ale nie za fortune. Sliczny recznik z kapturkiem kupilam taniej w supermarkecie niz identyczny w Smyku. Ten sam producent i nawet te same kolory. A roznica w cenie to jakies 8 zl. Niby nic ale zawsze sie uzbiera na cos innego. Butelki i smoki kupie wlasnie te,ktore polecila Azik,wynotowalam juz nawet nazwy.

w Smyku poluj tylko na promocje, jest to sklep z conajmniej 30 % przebitką...

jak masz możliwośc to poszukaj hurtowni dziecięcej w mieście, powinna jakaś być.

minusem hipermarketów jest towar robiony na ilość, ale jak frmowy to można liczyć na jakość.

ja w sumie mleko, słoiczki, chemię i kosmetyki, butelki, smoczki -standardowo kupuję w hipermarkecie,
pozostałe rzeczy głównie w hurtowni dziecięcej (od łóżeczka, wózeczka, bielizny, ciuszków, poscieli, tetry) ale mieszkam w dużym mieście i mam ten luksus.

przy jakiejść gazecie był katalog QUELLE z dzidziusiowymi ciuszkami zajebiste piękne i wogóle tylko drogie

dziewczynki ja mam wszystko w d... - właśnie wlazłam znowu na strony niemickie i wózek, który u nas za 1900 w rzeszy można było dostać za 1000. mózg mi się zjeżył na maksa. chodziło o wózek teutonii model spirit x4. teraz to już chyba codziennie bedę kukac.

Czy któraś z Was pokusiła się o kupno pościeli na allegro? Mam problem, bo jedna mi się BARDZO podoba, ale martwię się o jakość. Oglądałam już pościele w marketach i te, na które trafiłam załamały mnie kompletnie.

reklama
monika.g pisze:
No wlasnie,dzieki Anik i Azik to sie ciesze ze jeszcze go nie kupilam bo juz mialam w rekach taki ladny zółty pasujacy mi do reszty. A co myslicie o kupieniu poscieli w supermarketach? Jest tam nawet w komplecie ochraniacz. A ceny tansze niz na alegro. Atesty jakies sa. Widzialam tez lozeczka i to DREWEXU. Tak wlasnie powoli zaczynam liczyc pieniazki,zeby kupic dobre rzeczy ale nie za fortune. Sliczny recznik z kapturkiem kupilam taniej w supermarkecie niz identyczny w Smyku. Ten sam producent i nawet te same kolory. A roznica w cenie to jakies 8 zl. Niby nic ale zawsze sie uzbiera na cos innego. Butelki i smoki kupie wlasnie te,ktore polecila Azik,wynotowalam juz nawet nazwy.
My wczoraj kupiliśmy w Auchanie smoczki z NUK-a, okrycie kąpielowe z Canpol Babies, szczoteczkę do włosków z grzebykiem (też z Canpola), 2 pary body, puder z Johnsona. Za butelki się jeszcze nie zabieraliśmy, mamy jeszcze troszkę czasu a Święta za pasem.... A co do pościeli to możesz sprawdzić sobie te formę na internecie albo w innych sklepach zapytać sprzedawcę o tę firmę. Nieważne czy jest to kupione w super, hiper czy jeszcze jakiś innych marketach tylko chyba ważne z jakiej firmy. Mymyślimy żeby kupić materiał i dać krawcowej, ale jeszcze zobaczymy.

Do góry