reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

WYPRAWKA :)

reklama
właśnie dzwonilam do kumpeli któa ma rzezczy do odsprzedania i to mało uzywane a nowe w nowym roku pojedziemy obejrzec moze cos mi wpadnie w oko mowa o wozku łozeczku nosidełku i full łaszków

hmm no to szykuja sie wieksze zakupy.... qurcze niby tak duzo czasu jest jeszcze ale jak spojrze na kalendarz to wcale juz nie tak duzo zostalo, teraz nie robimy zakupow dla maluszka bo skupiamy sie na swietach, potem jakos zorganizujemy sylwestra (prawdopodobnie w domku romantycznie- tylko my) ja zaloze moja wystrzalowa kreacje: cudowny, rozowy, z kapturkiem... szlafroczek najwygodniejszy na takie okazje hehehe. potem urodziny (ktore zreszta mamy w tym samym dniu- 14 stycznia) i juz tylko czekac jak dzidzia zaplacze...
a co do sylwestra mamy taki nastroj w tym roku na spedzenie tego wieczoru we trojke :D sami i niech reszta swiata o nas zapomni ;)

Ja też mam juz nowe rzeczy dla dzidzi. Oczywiście nie ja je kupiłam, ale co mnie bardzo zaskoczyło, moje dziecko dostało paczkę od Mikołaja ( czyli brata Tomka ze Stanów) . Przysłał mu takiego cudownie miękkiego misia co po pociągnięciu za ogonek gra śliczną melidyjkę i pięć sztuk body - zarąbiste chłopięce na 5 - 6 kg, więc na lato idealne zamiast bluzeczki. Bardzo mnie tym wzruszył, ponieważ to jest młody człowiek, który zupełnie jeszcze nie myśli o rodzinie, a taką zrobił nam niespodziankę.

A ja ostatnio kupilam 2 flanelowe pieluszki sliczne kolorowe,spioszki x2,kaftaniko-bluzeczki x2, czapeczke bawelniana. I chyba jeszcze w tym tygodniu popiore to wszystko. Oprocz tego mam jeszcze 8 sztuk body z krotkim rekawkiem,2 pary skarpetek,recznik z kapturkiem. Wszystko kupuje w rozmiarze 62. Przy najblizszej okazji rozejrze sie za posciela dla Dzidziolka i rozkiem.

Ja wyszukałam Jackowe ubranko, na razie jeden, na 56 cm. Rany juz zapomniałam jakie to maleństwa... Poza tym te na 56 są tak mało zniszczone, bo Jacek leżał w Centrum Zdrowia Dziecka przez 3 tygodnie i zdążył wyrosnąć, a tam prosili o ubieranie w ich ciuszki. Zresztą jak prać, jak ja byłam z nim w szpitalu od 6.00 do 23.00, a jego tata pracował, a po pracy siedział z nami...

to i ja się pochwalę ;)
mam juz:
10 x body na długi rękawek
7 x body na krótki rękawek
5 x śpioszki
1 całą wyprawkę na 56cm
1 całą wyprawkę na 62cm
5 x skarpeteczki
1 x kapciuszki
rożek
gryzaczki
kocyk
ceratkę pod prześcieradełko

;D

a ja mam pytanie chcialam kupic czapeczke do kompletu(roz.62) a tam rozmiary 0,1,2??????????????o losie dla mnie byly jednakowe azik moze ty podpowiesz 1?????????

Ja mam pytanko czy jest jakas stronka w necie sklepu "SMYK" bo chcialam przejrzec co maja......jak ktos wie to niech rzuci

reklama
Osinka, nie zawstydzaj mnie, ja jeszcze nic nie kupiłam :). Tylko to co dostaliśmy czyli 5 body, rekawiczki i miś grający. Nie potrafię jakoś tak wcześnie kupowac. Pokazałam tylko chłopakom co mają kupić, jakbym ja nagle z jakiś powodów nie mogła iść do sklepu. Co prawda mam dużo rzeczy po Jacku, ale na razie wyciągnęłam tylko ten jeden kaftanik.

Do góry