reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

<<< Wyprawka >>>

Maskotki wrzuć do pralki. Dobrze się dopiorą i nic się z nimi nie stanie. Ja wszystkie pluszaki w pralce piorę i wyglądają wciąż jak nowe.

reklama
ok ;D
do tej pory miałam małe do prania i zrobiłam to ręcznie

a te wrzuce, właśnie się zastanawiałam czy to zrobić
ale na pranie delikatnych czy normalnie ?
na 40 stopni czy 60?

Ja piorę normalnie ze zwykłym praniem na 40 stopni. Białe z białymi rzeczami a kolorowe z kolorowymi. Jeszcze nigdy mi się nie sfilcowały. Nawet te co mają na metce 30 ja piorę w 40 stopniach

dziękuję za wskazówki

ale mała ma już siłę
jak mnie walnie, to aż nie wiem co się dzieje :p ;D
za czesto tego nie robi ale... :p

Melanie zakupy sa naprawde udane, swietny masz ten lumpeks, nawet nie przypuszczalam, ze takie fajne rzeczy mozna tam znalesc ???

A wczoraj zaczęłam się już pakować do szpitala jeszcze nie wszystko schowane ale już prawie
Napiszę wam co zabieram:
DOKUMENTY-karta ciąży,wyniki badań,dowód,książeczka ubez.
DLA MĘŻA-kapcie.szczotka do zębów,Red-Bull,jedzonko
ARTYKUŁY SPOŻYWCZE-woda nieg.,soki np.jabłkowy,herbata,kawa,batoniki,jakieś owoce
DLA MNIE-pasta,szczoteczka,dezodorant,mydlo delikatne,płyn do higieny intymnej(wyciąg z kory dębu),szampon,szczotka do włosów,kosmetyczka,dwa ręczniki,reczniki papierowe,podpaski nocne,wkładki laktacyjne,papier toalet.,maszynka jednorazowa,majtki jednorazowe,stanik laktacyjny,kapcie,klapki pod prysznic,szlafrok,koszula nocna,koszulka do rodzenia,skarpetki,laktator,telefon,aparat fot.,maść na sutki,sztućce
DLA DZIECKA-nozyczki,szczotka(moze bedę miała co czesać ::)),kilka koszulek i kaftaników ,kilka sztuk body,kilka śpiochów,2 czapeczki,sweterek,pieluszki,skarpetki,becik,ręcznik,kilka tetrowych pieluch. ::)

Melani ja nie znam takiego lumpeksu jak Ty ale dużo świetnych ciuszków i innych dupereli dla małej kupiłam w sieci na Allegro i dzisiaj też lecę na pocztę po przesyłkę. Część z tych ciuszków jest nowych, gatunkowo bardzo dobrych i nie dostępnych w sklepach u mnie w Szczecinie.

Izis - dopiero teraz widzę ogrom jaki muszę do torby zapakować i już wiem, że do jednej to nie wejdzie. Mąż pewnie będzie nie bardzo pocieszony ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

reklama
Winia pisze:
Melani śliczne te Twoje fatałaszki...a świnia rewelacyjna.
Ja też kupuję dużo różowego i mam nadzieję że Pan doktor sie nie pomylił? Bo mąż napewno mi nie pozwoli chłopca ubierać w róże a tym bardziej w sukieneczki ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Winia ja też wpewnym momencie (koło 30 tc) zaczęłąm się zastanawiać a co jeśli to nie będzie dziewczynka??? Miałąm juz peeeełno ciuszków dla laseczki
trudno...
mielibyśmy jednego transwestyte więcej na świecie ;) ;D

Co do allegro, to tam też sporo kupiłam ;)
właśnie czekam na kurteczkę NEXT na 62 cmT i śpioszki tez NEXT ale od 3 do 6 miesięcy. Lubię tą firmę.

Do góry