reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

<<< Wyprawka >>>

aha, Beacia, ten sudocrem to po prostu krem który zapobiega oparzeniom pupci. Po każdej zmianie pieluszki cieniutką warstwę należy nałożyć na pupę - żeby skóry nie rozleniwić, a jakby pojawiło się jakieś zaczerwienienie to grubszą warstwę.
Aż mnie dziwi że nie słyszałaś o sudokremie, podobno to hicior od paru lat :)
ale naprawdę wszystkie moje znajome mamy polecają!

reklama
edit pisze:
ale ostatnio zwykła woda ciut mi się znudziła i wkrajam sobie plasterek cytrynki i wrzucam kostkę lodu i mam takiego szałowego drinka ;)
z listkiem mięty byłby jeszcze "szałowniejszy" ;D

brawo za wypijanie 4 l wody, chyba wezme przykład z Ciebie i Aniulki :)

Ja wiem że najlepiej pić po porodzie niegazowana wodę mineralną bo po sokach dziecko może mieć problemy.

Edit mięte możesz na targu kupić albo zasadź sobie w doniczce ;D

A do takiego drinka ( ja też ostatnio z cytrynką i z lodem pijam) Jeśli ktoś lubi można ze dwie oliwki wrzucic ;)

no może poszukam... jak zdążę ;) ale jakoś nigdy mi się nie rzuciła w oczy mięta u nas na ryneczku.
A w doniczce to jak - z nasionek czy z sadzonek? bo ja to kompletny laik ogrodniczy :-[

edit pisze:
ale skąd ja wezmę listek mięty?

z supermarketu ;D
na dziale z warzywkami są takie świeże zioła w doniczkach
ja kupuje często bazylię i jem z mozzarelą i pomirorkami mmmmm.... pycha !
ta bazylia stoi czasem nawet kilka tygodni jak ją regularnie podlewam :)
Mięta też pewnie tyle postoi i na ile drinków wystarczy ;D

reklama
Edit dziękuje za wyjasnienia co do sudocremu.Ja stosowałam peneten albo tormentiol przy takich rzeczach,ale teraz napewno zmienie!!!
co do picia to ja kawke jeszcze pije a nawet dwie ,rano i popołudniem ale rozpuszczalna z połowy łyzeczki.Soki tez poopijam ale żadko.Zdecydowanie wole wode,gazowana lub nie , a czasami to jak mnie najdzie to coca-cole,nie moge sie powstrzymać!!!
Co do miętki to u mnie nie ma problemu.Rosnie dziko zaraz za płotem ;D!!! Mam juz nasuszone dosc sporo bo moja córa nosi często i uwielbia herbatke z miętką!!!

Do góry