reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

<<< Wyprawka >>>

Właśnie oświećcie mnie spirytus do przemywania pępka ma być chyba 70% tak?
Bo ja wczoraj byłam w sklepie i pani powiedziała mi że takiego to nie produkuja już parenaście lat i że teraz jest tylko 95% więc kupiłam taki może być ???

reklama
Izis ja cały czas myślałam że mieliśmy dla Kuby 70% spiytus ale mąż mnie właśnie uświadomił, że kupowaliśmy zwykły spirytus w takiej kwadratowej buteleczce z zielona plakietką. I niczym go nie rozcieńczaliśmy. A pępek zagoił się bardzo szybko

Ja na pewno nie rozcieńczałam, chociaz jak przyjdzie do Ciebie położna to ona Ci powie. Wiem tylko że taki lepiej i szybciej zasusza i trzeba porządnie wysmarować w pępuszku, żeby nie dopuścić do zakarzenia a o to bardzo łatwo.

dziekuję kochane za skomplementowanie łózia mojej małej :)
Izis - jak nie możesz znaleźć 70% to najlepiej kupić właśnie taki spożywczy 95 % i rozcieńczyć w taki sposób: 2 kieliszki spirytusu i jeden kieliszek wody. I masz ok 70 %. Ja też tak zrobię bo byłam już w 3 aptekach i nie ma :( ja jednak uważam, że lepiej przemywać 70% niż 95...
Winia - ja co prawda dostałam rożek od kuzynki, ale i tak zamierzałam kupić, podobno panowie lepiej się czują trzymając na początku takiego małego okruszka w rożku z wkładką kokosową. Mój mężulo trochę się boi takiej lejącej się przez ręce maleńkiej, więc na początek rożek z wkładką się sprawdzi. A póżniej można wkładkę wyjąć i masz miekką kołderkę. A ciuszki też śliczniutkie dla małej :)
Blanka - o kurcze! ale piękności! gdzie ona takie cudeńko znalazła? do pozazdroszczenia! mała ślicznie będzie w tym wyglądała, koniecznie musisz później zrobić zdjęcie.

a ja nie kupię rożka,
mamy kocyk i on będzie służył za kokon dla naszej córki
obcym nie dam jej do trzymania - taka jestem egoistka ;D
jak podrosnie, to może...
ale jak będzie malutka to NO WAY !

Winia fajne zakupy allegrowe ;D

Blanus super jest ten zając ja mam od koleżanki pożyczonego tygrysa ;D

Winia masz oko do ladnych ciuszkow, niunia bedzie wygladala w nich cudnie ;D

Blanus ten kombinezonik (zwlaszcza ogonek) jest rozbrajajacy i wyglada na bardzo mieciutki i cieply :D

Melanie ja tez nie pozwole innym na trzymanie mojego malenstwa,
az mi sie wlos jerzy na sama mysl, ze ktos bedzie je tarmosil i zastanawial, czy upusci, czy nie  :mad:

Edit w aptekach nie ma spirytusu takiego jaki potrzebujemy, tylko monopolowy pozostaje i 95% (do rozcienczenia, tak jak pisalas)

po co chcecie rozcieńczac ten spirytus?? przecież 15% dużej r óżnicy nie zrobi a efekty bedą szybsze. A z babrającum sie pępkiem nie ma żartów. Ja tak robiłam z polecenia położnej i krzywdy dziecku nie zrobiłam ::) ::)

reklama
Ja też będę zaborczą mamą ;) i łapy sio od mojego dziecka :)
No to w końcu niewiem czy będę rozcieńczła czy nie dowiem sie w szpitalu.

Do góry