Patrycja2810
Fanka BB :)
Dziewczyny może ktoras napisze cala listę rzeczy zakupionych dla maluszka i dla mamy? Bo ja juz się troszeczkę pogubiłam co muszę jeszcze kupić. Możecie napisać to co juz macie i to co jeszcze musicie kupic.
Ja ostatnio kupiłam butelkę dla maluszka, paczkę pieluch i paczkę mokrych chusteczek i proszek do prania dzidziuś. Proszek pachnie intensywnie ale rzeczy po wypraniu prawie wcale. Bo wypralam trzy prześcieradła trzy kocyki i rożek i takie coś do łóżeczka co przy głowie się zakłada do około
Ja ostatnio kupiłam butelkę dla maluszka, paczkę pieluch i paczkę mokrych chusteczek i proszek do prania dzidziuś. Proszek pachnie intensywnie ale rzeczy po wypraniu prawie wcale. Bo wypralam trzy prześcieradła trzy kocyki i rożek i takie coś do łóżeczka co przy głowie się zakłada do około
wypuscili mnie...czego można było się spodziewać. Miałam rano usg z przepływami, potem ktg. Na usg wyszło im, że mały ma odpowiednie wymiary, nic mu nie jest, przepływy dobre. Ktg tez wyszło dobre, więc nie ma co wywoływać porodu i kazali zabierać się do domu!!!! Wolałam już tam zostać, być pod kontrolą...tak w razie czegoś, a tu zonk!!! Mam przyjechac jak nie będę czuła ruchów dziecka lub jak się zacznie poród...no to czekamy:-) 
:-)
Muszę go oddać, a nie dostałam paragonu, muszę więc kombinować i odesłać na pałę, że niby wrzuciłam paragon do środka, nie wiem jak to przejdzie, ale nie popuszczę...
Jak sie jednak doda nieco octu, nie tylko wszelkie bakcyle sa wybite, pachnie nienajgorzej (choc trudno uwierzyc), ale tkaniny sa bardziej miekkie. Polecam
Oluszek malo alergiczny (te nieszczesne bialka krowie i kurze wyszly dopiero niedawno), wiec wprowadzalam mu powoli chemie - najpierw sam proszek, potem proszek i dzieciecy plyn zmiekczajacy, jak skonczyl 6 miesiecy, wszystko idzie do pralki razem z naszymi rzeczami, prane w zwyklym proszku (jakis Persil) i plukane w jedynym z tych wsciekle pachnacych plynow. Nic mu nie jest. Ale noworodek - wiadomo - inna sprawa. Ocet nie zaszkodzi na pewno, zmienia tylko Ph.