"Kobiety są odpowiedzialne" - hipokryzja z Twojej strony. To stereotyp.
Nie, nie wszystkie kobiety są odpowiedzialne. A dodatkowo powiem, ze każda kobieta inaczej rozumie odpowiedzialność.
Notabene, mężczyźni jacy są?
Slucham?
Kobiety są odpowiedzialne to stereotyp? Wykazujesz się brakiem szacunku do innych ludzi, skoro masz o dość sporej grupie społeczeństwa takie niskie mniemanie.
Dlaczego hipokryzja? Bo co, gdzie, jak niby?
Nie wszystkie kobiety są odpowiedzialne, ok. To znaczy, ze wszystkie trzeba wziąć za mordy?
Zabijanie jest faktem.
To nie magiczne zniknięcie człowieka.
Nie jestem za wyrokiem sądu. Jestem za pozostawiemiem wyboru rodzicom. To oni będą musieli żyć z tym wyborem.
Ale nie jestem za zabijaniem dzieci z prawdopodobieństwem występowania wad.
Jednak nie mogę przejść obojętnie za wpisami promującymi aborcje na życzenie w każdym wypadku. To już szczyt egoizmu ze strony matki, ojca.
Ale co maja wybory innych wspólnego z tobą? To nie twoja decyzja, nie twoje ciało i nie twoje dziecko, płód czy jak to chcesz nazwać. Twoje przekonania nie powinny być nikomu narzucane bo to nie jest twój interes co ja czy inna użytkowniczka robi ze swoim życiem.
Żaden. Ktos promuje aborcje a ja wychowywanie niepełnosprawnego dziecka. Tyle
A kto promuje?
To nie jest tak jak z batonikami Twix, 2 w cenie jednego. Myślenie zakoscielne.
Skoro jesteś za wyborem to bądź za wyborem.
Racja. Rozkładanie nóg dla przyjemności nie myśląc o przyszłym dobrobycie dziecka jest egoizem.
Zabicie tego dziecka jest jeszcze większym egoizmem.
Dziecko można oddać. Tu przynajmniej stworzy się mu szanse na dobre życie. Przy zabiciu go - tej szansy nie ma.
Brak znajomosci przepisów adopcyjnych w Polsce się kłania.
Wiesz, ze ja na przykład nie mogłabym adoptować dziecka w Polsce? Chciałabym ale nie mogę bo, ot taki mój grzech, mieszkam za granica. A w Polsce nie ma adopcji dla par zagranicznych.
A mam warunki na to, żeby dać maluszkowi co tylko będzie potrzebował.