• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wywołanie porodu

Domi_Nikaa

Fanka BB :)
Witam was, czy macie jakieś porady na wywołanie porodu.
Jestem dopiero co parę dni po terminie, ale mam cukrzycę ciążową i jestem w szpitalu na wywołanie porodu w Niemczech.
Dostawałam przez pierwsze dwa dni tabletki, ale skutki były odwrotne, szyjka macicy dalej zamknięta 😪 chodzę po schodach ile sił mi w nogach.. dzisiaj dostałam taki lek do pochwy by otworzyła się szyjka, ale dalej nic i położna zrobiła mi masaż który też nie pomógł.

Może macie jakieś rady?

reklama
W Polsce daje się balon i pomaga z rozwarciem Na 3 cm. Mi nic nie przyspieszyło porodu, nawet oksytocyna. Dopiero przebicie pęcherza przez położna przy drugiej indukcji. Były seksy, schody, 3 km na twardym brzuchu w szybkim marszu, mycie okien przesuwanie łózka z gruntownymi porządkami. Ani trochę nie ruszyło 😅 urodzony przy 2 wywołaniu, w 41+ 4 😅

Witam was, czy macie jakieś porady na wywołanie porodu.
Jestem dopiero co parę dni po terminie, ale mam cukrzycę ciążową i jestem w szpitalu na wywołanie porodu w Niemczech.
Dostawałam przez pierwsze dwa dni tabletki, ale skutki były odwrotne, szyjka macicy dalej zamknięta 😪 chodzę po schodach ile sił mi w nogach.. dzisiaj dostałam taki lek do pochwy by otworzyła się szyjka, ale dalej nic i położna zrobiła mi masaż który też nie pomógł.

Może macie jakieś rady?
Ja szczerze mówiąc próbowałam wszystkiego, seksu, mycia okien, przysiadów, ćwiczeń, bez skutku 🤣 skończyło się i tak wywołaniem pod oksytocyną i przebicie pęcherza płodowego. Niestety bez postępu i cesarka.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry