reklama

ząbki, ząbki.. idą ząbki!!

Nie zawsze. Czasem jest marudna bo tak i nie ma to nic wspólnego z ząbkami. Teraz mamy przerwę bo wyszły obie dolne jedynki i czekamy aż górne dadzą znać o sobie.

reklama
Mamy dolnego zebucha!
W sumie bezobjawowo bo ona zawsze marudzi w ciagu dnia i jest absorbujaca. jedynie 2 ostatnie noce czesto sie wybudzala i musialam smoczka wkladac.

mamy (*)(*)
czy któraś z Waszych pociech ma już zębiszcza? i co wtedy z karmieniem cycem? gryzą czy nie testują nowej umiejętności z nowo nabytym sprzętem, bo szczerze to się tego trochę boję; już teraz jak ściśnie dziąsłami to jest czaaaad przy karmieniu:baffled:

dla wszystkich nowo zębiastych gratulacje i dla mamuś również (za bystre, wszystko wypatrujące oko):-D

Marisamm- u nas już 2 dolne jedyneczki a gryzienie w cyca sporadycznie. Chociaż raz dziabnęła mnie tak, że kilka kropli krwi poleciało. Ale jak dotąd to była jednorazowa akcja a ząbka pierwszego mamy od 10 października.

marisamm - przy dolnych zebach dziec teoretycznie nie powinien gryzc, bo miedzy nimi a sutkiem jest jezyczek. W praktyce zostalam kilka razy dziabnieta - uczucie jakby ktos szpilki w sutek wbijal :szok: Taki szok powoduje natychmiastowa reakcje: uwolnienie cyca od gryzonia :oo2: To sie jednak nie zdarzylo nigdy, gdy byl glodny - wprost przeciwnie: byl juz syty i mnie "se" po prostu skubnal na deserek :sorry2:

reklama
No ja dziś w desperacji chciałam uśpić syna przy cycu, a on przez sen zaczął mnie gryźć i jak mu zabierałam sutka to on się śmiał przez sen... Uczucie jak opisuje Kugela ostre szpileczki. Minie trochę czasu zanim się zeszlifują :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry