reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ząbki

reklama
Ja tez sie dziwie,ze Nati nie ma jeszcze ząbka. Juz tyle razy plakusiala,dziąsełka byly rozpulchnione,a teraz nic! i nic nie wyszlo! Ponoć im później tym zdrowsze są ząbki- mozemy sie choć tym pocieszać:)

Ja tez sie dziwie,ze Nati nie ma jeszcze ząbka. Juz tyle razy plakusiala,dziąsełka byly rozpulchnione,a teraz nic! i nic nie wyszlo! Ponoć im później tym zdrowsze są ząbki- mozemy sie choć tym pocieszać:)
Moze nie tyle zdrowsze co mocniejsze i beda pozniej wypadac, Kubie dopiero zaczynaja wypadac mleczaki a ma 9 lat

My tez nadal bezzebni :-) Okolo 6 mieiaca byla tak marudna,ze myslalam,ze zeby ida...ale to nie zeby wtedy byly... a teraz to cos nie zapowiada sie by mial sie jakis zebol pojawic...

Kasiu, Aneczko, ja też w to srednio wierzę,ze jesli zęby później wychodzą to są zdrowsze...Mysle tez,że nie ma to zwiazku z późniejszym wypadaniem. Tak tylkmo napisalam,żeby sie pociszyć troszke....;-)

Wg mnie tez zdrowe ząbki to w najwiekszej mierze higiena i dieta! i ja tez nie bede dawala słodyczy jak najdluzej sie da. Wyjątkiem beda jakies domowe wypieki,ale nie tam jakies lizaki,batony itp,bo to najwiekszy syf!

U mnie w domu bylo tak,że słodycze byly tylko w weekend,wtedy moglysmy sie z siostra napchać ile wlezie. Powiem Wam,ze chyba raz sie tak objadlam,bo skonczylo się to takim bolem brzucha,ze byla to dla mnie nauczka. Do dzis nie mam ciągot do slodkiego i nie uwazam zeby mi czegos w zyciu brakowalo. Wole owoce,naturalne cukry,no i ewent własnie jakies domowe wypieki od czasu do czasu:)

BUZIOLE

moje dziewczyny miały wczesnie zabki bo juz w 4 miesiacu,Ala sie wybija i nadal bez zebna choc4 ponoc sie pchają,ja widze tylko dwa na dole
co do słodyczy ja moim do drugiego roku nie dawałam chyba ze coś zdrowego miałam i sama zrobiłam
starsza do tej pory niewie co to zepsuty zab,a młodsza ma bardziej kruche zęby i do tego krzywe,a zadna smoczka nie miała

reklama
Do góry