reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ząbki

Irma, nie wiem, czy Iza ma to samo, ale Wojciaszkowi przy dziąsłach też ząbki robią się żółtawe. Pani dentystka powiedziała, ze to początki kamienia i że trzeba dawać do jedzenia twarde pokarmy: skórkę od chleba, marchewkę, jabłko i przecierać ząbki gazą nawinięta na palec. No ale to wszystko jako dodatek do mycia ząbków.

reklama
Mamoot dokładnie tak, przy dziąsłach :tak: ja gdzieś czytałam że to początek próchnicy, a mie chciałabym by moje dziecko miało "czarny" uśmiech :-:)dry:

Dziekujemy za gratulacje...:tak::-)
Musze przyznac ze az tak zle nie bylo :-)

Irmaa tez planuje kupic mlodej szczoteczke elektryczna tylko jakos zawsze nie pode droga...Te w sklepach typu rossmann co maja to takie badziewie...Musze do jakiego mediamarktu sie przejechac....
A narazie mimo protestu szorujemy zeby na sile....:baffled:

Irma, poniekąd to są początki próchnicy (choć bardzo odległej), bo pod osadem, czy kamieniem nie da się doczyścić, to się może i próchnica przyczepić.

Pati, niestety z ząbkami trzeba na siłe. Wojtek raczej chętnie, ale czasem też protestuje. Niestety nie ma wyjścia. Ząbki myć trzeba.:-)

My się chwalimy że w końcu po pół roku męczarni z trójkami w końcu wyszły i to 4 naraz. A co najlepsze zajrzałam dziś Mateuszkowi w buźkę i widzę że nawet dwie piąteczki są u góry. Także melduję że mamy 18 ząbków!!!!!!!!!!!!:tak:

reklama
Dzięki Pati a że wątek zapomniany to wiem bo go dzisiaj szukałam:-DU nas opóźnione te ząbki już nawet myślałam żeby iść do dentysty na przecięcie dziąsła:confused:

Do góry