Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Jak na razie zauważyłam, że Magda nie wciąga dolnej wargi jak ssie smoka. No to muszę pilnować aby jak najwięcej miała smoka w dziobie.
I wygląda na to że tak jak inne dzieci mają zły zgryz przez długotrwałe ssanie smoka, to moja będzie miała dzięki temu dobry.

.
Zrezygnowałam z walki i położyłam ją do łóżeczka. Przebudziło mnie ok. 5.10 kwękanie. Cała happy wstaję, że Magda głodna. Zanim podeszłam do łóżeczka (2 kroki) kwękanie przerodziło się w płacz. Wzięcie na ręce wywołało już wrzask. Taką wrzeszczącą i prężącą rzuciłam na ręce Mężowi i pobiegłam do kuchni robić mleko. Wodę miałam tylko do podgrzania, więc zajęło mi to dosłownie 2 minuty, a ona w tym czasie darła się jak wściekła. No i co? I g.... Mleka nie tknęła, nie dała sobie smoka w buzię wsadzić. Złapałam żel i nasmarowałam dziąsełka (efekt rozpalonego podgrzewacza
), wrzask trwał jeszcze z 10 minut, Mąż przejął pałeczkę i zaczął ją nosić po całym pokoju wytrząsając pupę (pomagało tylko jak trząsł). Po następnych 15 minutach przeszła do mnie już trochę uspokojona. W pewnym momencie udało mi się ją nawet nakarmić (zjadła całe 90 ml!), po czym zasnęła. Następna pobudka była ok. 8.00 (bez płaczu), zjadła następne 70 ml, trochę się bawiłyśmy i usiłowałam ją jeszcze uśpić. Kilka razy próbowała zasnąć, ale w końcu wybudzała się z płaczem, który ok. 10.30 przeszedł we wrzask identyczny jak w nocy. Żel ponownie poszedł w użytek, parę minut i się uspokoiła i nawet zjadła jakieś 100 ml.
Weronika też płakała przy ząbkowaniu, ale u niej to wychodziło w nocy i żel od razu pomagał i szła spać. Inne czerwcówkowe dzidzie (Nuny, Paolki), które już mają swoje perełki na wierzchu, z tego co dziewczyny pisały, też nie przechodziły tego tak ostro. Cholera, czemu Magda tak cierpi?:-(